Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657924
   « Vissza

Mátyásföldi rekord az MLTC-nél

 « Cikkek és hírek 
2018. február 25.
 

kepfile

     Hogy van-e még Magyarországon olyan focicsapat, amelyik jobb vagy legalább hasonló mutatókkal rendelkezik, mint az MLTC, azt nem tudom. De azt biztosan ki merem jelenteni, hogy a mátyásföldi klub életében rekordnak számít az, ami az ősszel történt. A csapat ugyanis a Budapest-bajnokság harmadosztályában 13 meccsből 13 győzelemmel vezeti a csoportját. A második helyezett Csillaghegyet 10 ponttal előzik, ami azt jelenti, hogy „kényelmes” pozícióban várhatják a tavaszi rajtot.
    – Inkább azt mondanám, hogy jó helyzetben, mert pont a kényelmességtől próbálom megóvni a fiatal játékosaimat – mondta Zséli László vezetőedző. – Tavasszal mindenki bennünket akar majd megverni, ellenünk sokkal nagyobb akarással küzdenek majd, így nem lesz sétagalopp a tavaszunk sem.

     Az MLTC-nél a bajnokság előtt még az 1-3. hely valamelyikét tűzték ki célul, de ebben a helyzetben, kétlem, ha elégedettek lennének egy második, vagy egy harmadik hellyel. A csapatnak bajnokságot kell nyernie, nemcsak azért, mert jó őszt zártak, hanem mert elég volt már a BLSZ III-as pokoljárásból. A kerületi focirajongók még emlékeznek, hogy ez a klub valamikor az NB III ajtaját kopogtatta, s miután azt kinyitották neki, a klub nem vállalta a belépést. Jó volt neki a Budapest-bajnokság I. osztálya, ahol éveken át egy jó középcsapatnak számított. Sokak szerint a bajok a Rojik-kal való fúziót követően kezdődtek. A keret létszáma hirtelen nagyon felduzzadt, és ezt az akkori vezetők nem igazán tudták kezelni. Ennek eredménye volt, hogy a gárda többször is kieshetett volna a BLSZ I-ből, ám valamilyen csoda folytán ezt a szégyent mindig elkerülte. Hat éve is kiesőjelöltnek számított az MLTC, és emiatt már menet közben leváltották a korábbi edzőt, ám a csapat az új trénerrel sem kerülte el a kiesést. A mélyrepülés pedig tovább tartott, mert a következő évben a BLSZ II-ből is kihullott az MLTC. A tréner ráadásul pár nappal a BLSZ III kezdete előtt felállt a kispadról, és hátat fordított a csapatnak.

     A szorult helyzetből Zséli László és az akkori U19-es csapat húzta ki a klubot, amely a szétszéledt felnőtt gárda helyére beugorva a focitérképen tartotta az MLTC-t. Az első évben hatodik, majd egy harmadik és egy negyedik helyet szereztek a fiatalok, akik mára beleerősödtek a mezőnybe, és végre kezdik kinőni a BLSZ III-t.
    – Miben rejlik a csapat ereje? Egyrészt, hogy régóta együtt játszanak a srácok, és van bennük kellő becsvágy. Én pedig igyekszem alázatot és tiszteletet nevelni beléjük. A jövő szempontjából is fontos, hogy ezek a fiatalok jól szerepeljenek, mert sokkal könnyebb újabb közösségeket kovácsolni, ha legfelül eredmények vannak.
    A listavezető MLTC első tavaszi mérkőzése március 10-én 17 órakor a Goldball-pályán az Inter 04 ellen lesz. Egy hét múlva pedig Zséli Lászlóék március 18-án 17 órakor „hazai” pályán, az Ikarus létesítményében a Testvériség II csapatát fogadják majd.
                                                                                                                                       Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez