Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28789022
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2018. március 22.
 

XIV. kerület

Befűtött a DK

A DK és a Jelki András Alapítvány által az önkormányzattól bérelt Thököly úti irodájukban február 14-én egyszerre használták az olajradiátort és egy hősugárzót. A túlterheléstől a kötődobozban lévő vezetékek meggyulladtak, összeolvadtak, a helyiség bekormozódott.

Közlekedési mentések

Február 14-én 11 óra után személyautó ütközött össze egy 74-es trolival, személyi sérülés nem történt.
Toyota Yaris és Opel Astra személyautók karamboloztak február 17-én reggel a Róna utca 140. szám előtt. a tűzoltók áramtalanítottak és megszüntették a forgalmi akadályt, két személyt megfigyelésre kórházba vitt a mentő.
Február 19-én 9 óra után egy Ford Transit ütközött össze a 62/A villamossal a Nagy Lajos király útján, senki nem sérült meg.
A Hungária körút és Erzsébet királyné útja sarkánál oszlopnak ment egy Skoda Fabia, két személy sérüléseket szenvedett február 20-án késő este. A raj áramtalanította a kocsit, a forgalmi akadály megszüntetéséről a rendőrség gondoskodott a helyszíni szemle után.
Február 22-én délelőtt a Columbus utca 59. előtt kigyulladt egy BMW; motortere teljesen, utastere részben kiégett. Az előtte parkoló Opelnek a hátsó ajtaja, lámpái, lökhárítója károsodott.
Február 27-én este lerobbant egy Iveco típusú teherautó a Nagy Lajos király útja 86. előtt. A forgalmi akadályt a raj a rendőrökkel együtt, kézi erővel szüntette meg.
Március 8-án 15 órakor Mazda, Fiat 500-as és Suzuki Alto típusú kocsik „találkoztak” az Ungvár utca és Rákospatak utca sarkán. Két sérült a Baleseti Intézetbe került.
Március 8-án délután fél hatkor a Fogarasi út és Vezér utca kereszteződéséhez riasztották a rajt, ahol két személyautó ütközött egymással.
Este 7 óra előtt Mercedes személygépkocsi és Renault kisbusz ütközött, senki nem sérült meg.

Lakásfelnyitás, betegmentés

Február 18-án délben a rendőrség hívta a tűzoltókat a Nagybecskereki utcába, ahol negyedik emeleti lakásában elhunyt a lakó. A raj a zuglói tűzőrség magasból mentő létrájával az erkélyajtón át ment be, majd átadta a helyszínt a rendőröknek.
Egy túlsúlyos, súlyosan sérült beteget hoztak le a mentőknek február 22-én délelőtt a Vezér utcában, egy emeleti lakásból.
Az Ond vezér sétányon lévő Nyugdíjasház első emeleti lakrészében elesett egy idős ember és nem tudott ajtót nyitni. A gondozók kérésére a tűzoltók február 23-án erővel hatoltak be, az illető egyébként nem sérült meg.
Március 5-én délután a szomszédok hívták a rajt egy Egressy úti lakás felnyitásához, mert idős lakója egy napja nem mutatkozott. Az ablakon át behatolva nyitottak ajtót a mentőknek, az orvos megállapította az idős férfi halálát.
Március 8-án délután egy idős hölgy kért segítséget Utász utcai, harmadik emeleti lakásába. A tűzoltók az ajtót feltörve adtak utat a mentőknek. Este a rokonok kérésére mentek a Stunyai utcába, ahol egy idős lakó elesett bezárt lakásában.
Március 10-én délelőtt a rendőrség kérésére tolólétrán, az ablakon át hatoltak be egy nyolcadik emeleti lakásba a Szentmihályi úton, melynek lakója több napja meghalt.
A mentők kérésére a bejárati ajtó ablakrácsának levágásával törtek fel egy lakást a Róna utcában – melynek idős hölgy lakója elesett – március 11-én reggel.
Március 12-én a Bolgárkertész utcába történt kivonulás, ahol földszinti lakásában elesve mozgásképtelen lett egy idős hölgy.

Öngyilkos akart lenni

Február 26-án 22 óra 27 perckor hívták a rajt az Erzsébet királyné útjára, ahol a kulcsra zárt lakásában öngyilkossági szándékkal gyógyszerekre alkoholt fogyasztott a lakó. A bejárati ajtó feletti világítóablak rácsát lefeszítve mentek be és adtak utat a mentőknek, rendőrségnek.

Részeg kaland a villamossal

Március 8-án 17 óra 32 perckor riasztották a tűzoltókat a 3-as villamos Mexikói úti végállomásához, mivel egy erősen ittas személy keze a szerelvény és a peron közé beszorult. Feszítő-vágó berendezéssel szabadították ki, a mentő kórházba vitte a sérültet.

Szétfolyt a gázolaj

A Kerepesi út 61. alatti Shell benzinkúton egy kisteherautó rakterében lévő tartályba 250 liter gázolajat csapoltak, de a hibás leeresztő szelepen csordogált az üzemanyag március 8-án délután fél hatkor. A raj a zárókupak megfelelő felhelyezésével és a tartály oldalra fordításával a folyást megszüntette. A kb. 10 liter olajat felitatták, a helyszínt átadták a rendőröknek, mivel a töltő személyek közben elhagyták a helyszínt.

Lakástűz

Március 10-én késő este egy Nagy Lajos király úti, harmadik emeleti lakásba szólt a riasztás, ahol az ágy és környezete kapott lángra. Az ajtó betörésével ment be a raj, az oltást egy C-sugárral végezték, és a füst áldozataként egy halott embert találtak.

XVI. kerület

Sínekre hajtott

A Veres Péter úton, a Sasszem utcánál egy Ford Fiesta a HÉV-sínekre hajtva fennakadt február 15-én hajnalban. A tűzoltók speciális szállítójárművével vontatták le a sínről az autót, személyi sérülés nem történt.

CO-riasztó

Egy új, EU-szabványos CO-jelző riasztott be február 28-án este a János utcában,a lakók ablakot nyitottak és hívták a rajt. Gázra utaló jelet nem találtak.

Égő centrifuga

Egy Kolozs utcai, negyedik emeleti lakásban február 28-án délután kigyulladt a centrifuga, amit a lakó áramtalanítással és porral eloltott. Kérésére a raj mentőt hívott ki hozzá, a lakás füsttel telítődött.

Lehozták a sérültet

Március 1-én délben egy Blaha Lujza utcai kétszintes családi ház első emeletéről sérült személyt hozott le a raj a zuglói motoros létra és hordágy használatával.

Leszakadt vezeték

A Tiszakömlő utca 13. előtt leszakadt a szigetelt távközlési vezeték március 1-én. A raj összetekerte és villanyoszlopra rögzítette a kábelt.

Égtek a szerszámok

Egy Baross utcai családi ház alagsori műhelygarázsában túlterhelés miatti zárlattól leégtek az ott lévő elektromos gépek, berendezések március 1-én, a kár kb. 400 ezer forint.

Március 3-án reggel egy kb. 25 négyzetméteres fa melléképület égett ki teljesen a Gusztáv utcában – veszélyeztetve a szomszéd házat is –, egy felsővezeték a hőtől leszakadt, az Elmű lekötötte a rendszerről. A raj egy PB palackot kihozott, egy C és egy D sugárral végezte az oltást.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez