Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656738
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Rák jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2018. június 14.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

    A Nap idén június 21- én lép be a Rák jegyébe, ami asztronómiai értelemben a nyár kezdete. Ez tulajdonképpen a nyári napforduló is, ami a fény kulminációja, ugyanis ekkor a leghosszabb a nappal, és a legrövidebb az éjszaka az északi féltekén. A „túloldalon” mindennek az ellenkezője igaz, de a földi dimenzióban ez a tüköreffektus nem meglepő.
    A Rák embert érzelmei és hangulatai vezérlik. Ha jó történik az életében, madarat lehet fogatni vele, ha negatív eseménnyel szembesül, többnyire depressziós és szomorú. Sérelmein hosszasan rágódik, nehezen tudja magát túltenni rajtuk. Sok esetben a múltat idézgeti lelkében, szeret nosztalgiázni, visszaemlékezni a „régi szép időkre”.
    Az egészséges lelkületű ember amúgy is hajlamos megszépíteni a múltat. Mindenfajta emlékezés, visszafele tekintgetés meglopja a jelen időt. Ilyenkor önmagunk időrablóivá válunk.      Az „itt és most” valóságában nehéz tartózkodni, mert a jövő illúzióját is szívesen dédelgetjük magunkban. Az idősíkokat cserélgetjük az elménk szintjén, bár mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy valójában csak a folyamatos jelen időt élhetjük. A buddhistákat is esetenként megszégyenítő bölcsességgel megáldott Micimackó filozófiáját kellene követnünk, miszerint nyáron nyaraljunk, télen teleljünk, és közben együnk sok mézet. Ha analógiákban gondolkozunk, akkor azt kell megállapítanunk, hogy a mézfogyasztás nemcsak a vércukorszintet emeli, hanem segíti az elfogadást, az azonosulást azzal az élethelyzettel, amiben éppen vagyunk. Aki nem hiszi, próbálja ki!
    A Rák jegy uralkodó planétája a Hold, ami az asztrológia szerint a tudattalant is szimbolizálja. Ez a terület olyan, mint egy mély óceán, melynek titkai az ismeretlenség átláthatatlan fátylába burkolóznak. Kutatni viszont érdemes, mivel ide kerül minden olyan információ, érzelem, sérülés, amit az egónk önvédelmi mechanizmusa révén elrejt. Ha valamiről nem veszünk tudomást, az nem azt jelenti, hogy nem is létezik. Az elfojtott problémák, ott lent a mélyben összesűrűsödnek, koncentrálódnak és olyan elemi erőre tesznek szert, hogy amikor áttörik az önkontroll védőbástyáit, hihetetlen rombolást képesek végezni a sorsunkban. A sorsváltozás pedig képes lerombolni és újjáépíteni a személyiséget. Az emberi élet folyamatos átalakulások, változások, megújulások folyamata. Úgy is hívhatjuk, hogy fejlődés. Az alapkérdés minden esetben az, hogy tudjuk-e merre navigálunk? Ha belekerülünk egy viharba a vitorlásunkkal, akkor a legbölcsebb dolog bevonni a vitorlákat, és megvárni, amíg véget ér. Közben retteghetünk, imádkozhatunk, vagy akár sztoikus nyugalommal figyelhetjük az ide-oda himbálózó hajótestet, a fedélzetet ostromló hullámok robaját, és az ijesztő sötét fellegeket, melyeket megvilágít egy-egy villám. Minden vihar előbb-utóbb elmúlik, és újfent megpillantjuk égi szekerén Apollónt, a napistent, aki bearanyozza életünk horizontját.
    A Rák személy alapmotivációja az, hogy szükség legyen rá. Talán ezért is annyira gondoskodó. Házias. Szereti az otthonát rendezgetni, csinosítani, takarítani. Imád finomakat sütni, főzni, és várja a visszajelzéseket. Ha azt mondjuk, hogy még ilyen finomat nem ettünk, és talán itt nem is kell annyira túlozni, akkor nagyon boldoggá tesszük őt.
    A Rák ember kivárásra játszik. Tisztában van azzal, hogy mit akar, bár erről sok esetben csak akkor értesülünk, amikor belekerültünk az eseménybe. Úgy tűnik, hogy hátrál, de tulajdonképpen előre megy. Érzelmi játszmái kiválóak, jól tud manipulálni másokat. A megérzései hihetetlenül jól működnek, ezért nehéz bármit is elrejteni előle.
   Ha gondoskodhat valakiről, az számára az élet forrása. Ezért van bajban az a Rák szülő, vagy nagyszülő, akinek külföldre költözik a családja. A magányt nem neki találták ki, mert előbb-utóbb depressziós lesz. Az önsajnálat műfaja a betegségek előszobájába vezet. A betegség pedig a Rák analógia másik oldalát életi meg, azt, amikor valaki gondozásra, gondoskodásra szorul. Az sem rossz, ha szellemi megvilágításba helyezzük a történetet, de az egónk ezt sajnos többnyire másként gondolja.

    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
    Vigyázzanak magukra és egymásra!                   Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez