Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.02.09. csütörtök
Abigél, Alex
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26470128
   « Vissza

Dupla Decsi Diadal

 « Cikkek és hírek 
2018. július 19.
 

kepfile

   Az újvidéki vívó Európa-bajnokság utolsó versenynapján történelmi sikert ért el a férfi kardcsapat, amely 27 év után ülhetett vissza Európa trónjára. Arról a csapatról beszélünk, melynek tagja a Kertvárosi Vívó SE legrutinosabb vívója, az árpádföldi születésű, Decsi Tamás, és, amelynek a vezetőedzője Kertvárosunk díszpolgára, a szintén árpádföldi Decsi András. A Decsik vezette csapatnak nagyon nehéz dolga volt, hisz egy magyar szempontból kevésbé jól sikerült Európa-bajnokság utolsó napján kellett menteniük a menthetőt. A magyar vívók ugyanis az elmúlt évek világversenyein rendre elkényeztettek bennünket, Újvidéken viszont a verseny utolsó napjáig legjobb eredményként mindössze egy szerény ötödik hellyel rendelkeztek – az is Decsi-siker volt, hisz az ötödik hely a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron nevéhez fűződik, akinek történetesen Decsi András az edzője -, és ezen kellett a kardozó fiúknak valamit kozmetikázniuk. A „beavatkozás” pedig nem hogy jól, hanem egyenesen kiválóan sikerült, hisz a Decsi-vezette alakulat előbb Ukrajnát, majd az oroszokat kiverő románokat, a döntőben pedig a nagy mumus olaszokat iskolázta le. Hozzá kell tenni, hogy kardvívásban meglepően nagy fölénnyel. Ezzel pedig Decsiék 27 év után szereztek kardvívásban ismét csapat Európa-bajnoki aranyérmet Magyarországnak. Illetve első alkalommal a Kertvárosnak.
  S bár a címben Dupla Decsi Diadalt említettünk, ez a siker akár tripla is lehetne, hisz a két fiú édesapja, Decsi István is rendre nagy szerepet vállal a magyar kardozók sikereiből – jelenleg is ő az edzője Decsi Tominak.
  Az aranyérmes kardvívóknak nem sok idejük maradt az ünneplésre, mert a sportág versenyrendszeréből fakadóan az Európa-bajnokságot rövid időn belül a világbajnokság is követni szokta. Decsiék is a rövid ünneplést követően már az augusztus eleji kínai vébére hangolódnak, mellyen esélyesként kell majd helyt állniuk. Mi pedig nagyon szurkolunk azért, hogy Kínában is újvidéki formában vívjanak majd, mert akkor garantálható lesz a nyári Dupla Decsi Diadal. (R. T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2023. február 08.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez