Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655014
   « Vissza

Asztrológiai útmutató az Oroszlán jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2018. július 19.
 

Az asztrológus gondolatai

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

  Idén július 23-tól augusztus 23-ig tartózkodik a Nap az Oroszlán jegyében. Mifelénk ez a nyár közepe: száraz meleg, égető napsütés. Néhány évtizede folyik a megfélemlítés, miszerint hiányos az ózonréteg, az ibolyántúli sugárzás életveszélyes, kerülendő a napon tartózkodás bizonyos dél körüli órákban! Aki pedig vízpartra merészkedik, vegye meg, vigye, és kenegesse magát magas faktorszámú bőrvédő krémekkel, olajokkal! Persze a napozás utáni bőrnyugtatás csodaszereit is használjuk, ha már borsos árat fizettünk értük! Olyan cikkeket is olvashattunk az interneten, hogy egyes napozókrémek rákkeltőek.
   Ember legyen a talpán, aki eligazodik az ellentétes információk dzsungelében! Egyvalami mellett azért letehetjük a voksunkat, és ez a víz, mely életünk alapelixírje, amelyből legtöbben kevesebbet fogyasztunk a kelleténél. Az elem, amely fizikai testünk szintjén több mint kétharmados többséget élvez. Az asztrológia a víz elemet az érzelmekhez társítja. Ha ez így van, nyugodt lelkiismerettel levonhatjuk a következtetést, miszerint érzelmi lények vagyunk. Ha pedig ezen a síkon mozgunk, akkor képtelenek vagyunk racionális döntést hozni. Más dolog a fotelből nézni egy meccset, és más ott lenni a pályán.
    Az Oroszlán energiákkal rendelkező embernek az a legfontosabb, hogy felnézzenek rá. Mindent megtesz azért, hogy elismerjék. Előjelek nélkül. Ugyanerre törekedett Benito Mussolini és Arnold Schwarzenegger. A hiúság vásárán előkelő helyet foglal el az Oroszlán. Külvilágfüggő, szüksége van alattvalókra, csodálókra, szolgákra. Azt érdemes megjegyezni, hogy vezető egyéniség, főnök típus. Amióta a vezetők nem részesülnek szellemi nevelésben, minimálisra csökkent az esély, hogy hatalmukat jó irányba használják. Élni vele, vagy visszaélni? Ez itt a kérdés. Csak reménykedhetünk, hogy ez a trend meg fog fordulni, de azt, hogy mikor, ahhoz egy Nostradamus kaliberű látnokra lenne szükségünk.
   A jegy uralkodó planétája a Nap, bolygórendszerünk központi égiteste. Isteni princípium, teremtőerő. A születési képletben a kiteljesedés minőségére utal. Mindenkiben él a Nap-elv, és gyakorlatilag ez tizenkét féleképpen valósítható meg. Ki az, aki ne szeretne kiteljesedni? Fénylények vagyunk, nem hüllők. Nem csatorna-patkányok, nem rágcsálók, vagy madarak. Még csak főemlősök sem vagyunk, mert az ember Isten képmására teremtetett. Az, hogy a történelem folyamán mennyire éltünk vissza ezzel a lehetőséggel, az nem vitás. A jelen időszak fő problémája, a perspektívahiány. A jövőt tervezni szinte lehetetlen. A világesemények sodrában nehéz meglátni azt, hogy mi felé haladunk. Talán azért megtehetnénk annyit, hogy ne pusztítsuk el az ősanyánkat, a Földet. Azt a Földet, melyet egy régi indián mondás szerint az unokáinktól kaptuk kölcsön.
    Az ember kétségtelenül egy olyan mágikus lény, aki öntudatlanul is létrehoz. A gondolat teremtő ereje óriási lehetőség és felelősség. Nem mindegy, hogy milyen gondolatoknak adunk erőt! A világ bipolaritásából kiindulva képtelenség csak „pozitívan” gondolkodni. Mert minél inkább elnyomjuk, elfojtjuk a nem tetsző, netán „bűnösnek” vélt gondolatainkat, annál nagyobb sűrűséggel, koncentrált erővel igyekeznek majd a felszínre törni. Talán jobb, ha megbarátkozunk a létezésükkel, átengedjük magunkon, és elfogadjuk azt, hogy nem csak építő, mélyen szántó, bölcs gondolatokkal rendelkezünk. Amibe nem ragadunk bele, az nem húz le. Lelki síkon ugyanez a hullámzás tapasztalható, mert az érzelmek is megszületnek, fejlődnek, változnak, átalakulnak. Összegezve e néhány gondolatsort, kijelenthetjük, hogy emocionális és mentális síkon is jócskán sebezhető az ember. Az egyetlen mentsvárunk a hitrendszerünk, ezáltal bírálhatunk felül érzelmet, okoskodást. Bár ezen a téren is kaphatunk olyan kísértést, hogy ember legyen a talpán, aki helyt tud állni! A helyzet pedig az, hogy minden döntésünk egy újabb sorsváltozást teremt, mellyel mindannyian szembesülünk. Kivétel nincs, mert mindennek rendelt ideje van ebben a gyönyörű földi dimenzióban.
    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
    Vigyázzanak magukra és egymásra!            Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez