Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.02.09. csütörtök
Abigél, Alex
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26469922
   « Vissza

Ismét Erdélyben járt a Néri 7. évfolyama

 « Cikkek és hírek 
2018. július 19.
 

kepfile

    A Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola 7. évfolyamának 35 diákja és 4 kísérőtanára május 7-12. között hat napot töltött Erdélyben a Határtalanul pályázatnak köszönhetően. Ezzel történelmet is írtunk az iskola életében, hiszen ilyen hosszú utazáson még egyetlen osztály sem vett részt.
   A hat nap gyorsan elröpült a számtalan, igen tartalmas programnak köszönhetően. Ezek sikeréhez nagyban hozzájárult a két szállásadónk, Gáll Levente (Csíkmadaras) és Varga Ákos (Székelyvarság), akik megismertettek bennünket a székely ember gondolkodásmódjával, beszédstílusával, találékonyságával és nem utolsó sorban, hitével, hagyománytiszteletével és példaértékű hazaszeretetével. Sokat tanulhattunk Tőlük, élvezettel hallgattuk Őket! A bőséges kulturális program mellett túrázásra is jócskán jutott idő, de a kulináris élvezetek, a helyi ízek sem maradtak el - mindannyiunk megelégedésére. Látogatást tettünk Nagyszalontán, Bánffyhunyadon, Körösfőn, Csíkmadarason, a Madarasi-Hargitán, Csíksomlyón, a Görgényi-havasokban, Parajdon, Korondon, Farkas­lakán, Szejke­fürdőn, Székely­derzsen, Madéfalván, Csíkkarc­falván, Csíkszent­domokoson, a Gyilkos-tónál, a Békás-szorosban, Zetelakán, Keresden, Fejéregyházán, Segesváron és Vajdahunyadon.
  Nagy élmény volt számunkra a csíkszentdomokosi Márton Áron testvériskolában tett látogatásunk is, ahol kölcsönösen – rövid műsorral – kedveskedtünk egymásnak, majd pedig barátságos mérkőzésen vettek részt a fiúk és a lányok.
  A diákok a sűrű program ellenére is lelkesen helytálltak, sőt tartalmas kiselőadásokkal készültek. Talán mindannyian elmondhatjuk, hogy a nem kis fáradság ellenére is öröm volt az együtt töltött néhány nap, diáknak és tanárnak egyaránt.
     Néhány idézet a gyerekek által készített útinaplókból:
  „Nagyon szép és gazdag élményekkel tértünk haza a kirándulásról. Úgy érzem, hogy jobban összehozta az osztályokat, és rengeteg új információt kaptunk. Örülök, hogy erre az utazásra lehetőségünk adódott, ha lehetne, újra élném az egészet. Innen is köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult, hogy elmehessünk Erdélybe.” (R.H.)

     „…Nagyon hálás vagyok és szerencsésnek érzem magam… Ezzel az utazással többek lettünk, összetartóbbak, talán kicsit felelősségteljesebbek is. És végre megismerhettük Erdélyt, a régi Magyarország egy részét, és bele is láttunk egy „különálló kis világba”. És egy dologban mindenki egyet értett, hogy ezt a hetet nem felejtjük el soha.” (K.K.)

     „… igazán a körösfői templom látogatását vártam, mert arról én tartottam a kiselőadást. Nagyon örültem, hogy valóban olyan szép és különleges élményt adott, mint amilyet a felkészülés közben sejtettem, főként mikor felnéztem a templombelsőben a gondosan díszített fakazettás mennyezetre. A körösfői templom előtt készült fotónk jól adja vissza az utazásunk vidám hangulatát. (…) Nem is gondoltam volna, hogy hat nap alatt ilyen sokféle természeti, történeti kincset tudunk végigjárni, ennyiféle életmódot, mesterséget, szép tájat ismerhetek meg. Köszönöm a szép élményt!” (G.L.)
                                                                                                                           Borbély-Ragány Gyöngyvér
                                                                                                                           igh., projektvezető

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2023. február 08.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez