Hozzávalók: 1 kg paradicsom, fél kg paprika, 3 fej hagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 1 szál parasztkolbász, fél marék rizs, pirospaprika, só A felkockázott szalonnát lábasba tesszük kis tűzre, mikor zsírt ereszt, beletesszük a felszeletelt hagymát. Mikor megfonnyadt, rárakjuk a 3-4 centire darabolt kolbászt, kevergetjük. Ha a kolbász megpirult, kivesszük és félretesszük. A karikára és hosszában vágott paprikát kicsit megsütjük a zsírban, pirospaprikával megszórjuk (ha kell, egy kicsi vizet öntünk alá) és hozzávágjuk a nyolcfelé vágott paradicsomot. Ha túl sok leve van, beleszórjuk a rizst is. Mikor megfőtt, belerakjuk a kolbászt 5-10 percre, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk (vigyázzunk: a szalonna, kolbász is sós!).
Jó étvágyat kívánunk! |