Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.05.17. kedd
Paszkál
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 24036309
   « Vissza

Szabi üzent Glasgow-ból…

 « Cikkek és hírek 
2018. október 17.
 

kepfile

  Krizsán Szabolcs négy éve heroikus harcot folytatott azért, hogy legnagyobb vágyát, az olimpiai szereplést elérhesse. A Budapest Honvéd Rákosszentmihályon élő cselgáncsosának azonban nemcsak az ellenfelekkel, hanem a sérülésekkel is meg kellett küzdenie.
    A cselgáncs az egyik legkeményebb küzdősport, melynek ékes bizonyítéka, hogy az olimpiai kvalifikáció ebben a sportágban két évig tart. A második – olimpiához közelebbi – évben már duplázódnak a pontok, ám, mivel súlycsoportonként csak kevés versenyzőnek adatik meg az olimpiai szereplés, a végelszámolásnál az első év eredményei is sokat nyomnak a latban. A mi Krizsán Szabolcsunk ráadásul abban a súlycsoportban próbálta meg kvalifikálni magát az előző olimpiára, melyben a legtöbb magyarnak – szám szerint háromnak – volt erre reális esélye.
   A 81 kilogrammos súlycsoportban sokáig jól is állt Szabolcs, aki nem egy külföldi versenyen éppen egyik hazai riválisával, a paksi Csoknyai Lászlóval vívta a döntőt (a harmadik esélyes magyar a ceglédi Ungvári Attila volt). Ezeket a mérkőzéseket ugyan rendre a mi fiúnk nyerte, ám a paksi versenyző sokkal aktívabbnak bizonyult a kvalifikációs sorozatban, melyben Szabolcsnak a sérülései miatt a második – fontos – évben már jóval kevesebb esély jutott. Végül 81 kg-ban Csoknyai jutott ki az olimpiára, és akkor úgy tűnt, Szabolcs sportpályafutása is végéhez ért. Ő ugyan ennek az ellenkezőjét állította, mondván, felépül és újból versenyezni fog, de az élsport ennél sokkal kegyetlenebb szokott lenni, ha valaki hosszú időre kiesik a vérkeringésből, annak nagyon nehéz – már-már lehetetlen – küldetés újból felvennie a ritmust.
    Nos, mindezek után érthető, hogy felkaptuk a fejünket, amikor azt hallottuk, hogy október 7-én Krizsán Szabolcs is részt vett a skóciai Glasgow-ban rendezett European Open-en, s ha már ott volt, akkor alaposan odatette magát. Mert hogy a több mint egyéves kihagyást követően visszatérő szentmihályi sportoló az olimpiai kvalifikációba is beleszámító Glasgow-i versenyen mindjárt egy bronzérmet szerzett.
  Pedig ismét a 81 kg volt a viadal legnépesebb súlycsoportja, ám ez sem zavarta korábbi Európa-bajnoki bronzérmesünket. Szabi sorra dobálta el „ippont érően” az ellenfeleit. Az áldozatai között két francia, egy olasz és egy spanyol judós is volt. Sajnos, a negyeddöntőben hosszabbításos vereséget szenvedett brit ellenfelétől, ám ezt követően a bronzéremért ismét ipponnal győzött, így megérdemelten vehette át a bronzérmet.
  Mi pedig elégedetten nyugtázhatjuk, hogy egy újabb kerületi sportolóért szurkolhatunk majd az olimpiai kvalifikációért zajló csatákban. Szabi ugyanis Glasgow-ban nyomatékosította, komolyan gondolja, hogy ott szeretne lenni Tokióban. Az ő üzeneteit pedig illik komolyan venni.
                                                                                                                                                   Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. május 11.
2022. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez