Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.02.06. hétfő
Dorottya, Dóra
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26450998
   « Vissza

25 éves a Beszédjavító iskola

 « Cikkek és hírek 
2018. október 17.
 

kepfile

  Negyedszázados fennállásához érkezett el ebben a tanévben a XVI. kerületi Göllesz intézmény Beszédjavító Általános Iskolája. A Szent Imre utcai, századelőn épített, családi házas környezetben fekvő, kezdetben egy osztállyal indult iskola mára már több száz gyermek életútját segítette meg egyéni bánásmódjával, speciális módszereivel, elfogadó, támogató attitűdjével és szeretetteljes légkörével. A riadt, nehezen kommunikáló, gyengén tanuló, rosszul beszélő (vagy író, vagy olvasó) tanulók az elnyújtott első osztály speciális oktatási metódusával sok gyermeknek ad kezdő indíttatást a sikeresebb, eredményesebb tanulás, beilleszkedés felé. Az első osztálytól az öt évig tartó tanulási folyamatban a sajátos nevelési igényű gyermekek lépésenként haladva szerzik meg – a különleges képességeik figyelembe vétele mellett – megfelelő nyelvi fejlettséget, beszédkészséget, alkalmazkodási képességet, elkerülve ezáltal a tanulási zavarokat. 

   Az eltelt 25 év a szülők, a pedagógusok és a tágabb környezet tapasztalata szerint az átmeneti idejű, felzárkóztató jellegű, időszakos különnevelést biztosító formájával fontossá vált kerületünk diákjai életében. Az iskola által kialakított fejlesztési, oktatási gyakorlat alapul szolgált az ország más régiói számára is. Az értő szeretettel, toleranciával, empátiával történő fejlesztő, felzárkóztató pedagógiai tevékenység segíti a megfelelő ismeretelsajátítást, eredményes tanulást és a sikeres integrálódást a másik iskolába. 

  A kialakítandó nyelvi képességek, vagyis az olvasás, a beszéd, az írás, a fogalmazás, a matematika, a vizuális kommunikáció, a számítástechnikával összekapcsolható ismeretek és képességek lehetővé teszik, hogy a Szent Imre utcai iskolában átélt élmények, emlékek felelevenítésére kerülhet sor a régi diákok és pedagógusok részvételével 2018. november 17-én megszervezendő érdekes programokon, amelyekre szeretettel várják a régi diákokat szüleikkel együtt és a pedagógusokat is.

JUBILEUM 25 – FELHÍVÁS. A Szent Imre utcai Beszédjavító Általános Iskola az idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Várjuk és kérjük mindazok jelentkezését, akik eltöltöttek néhány alsó tagozatos tanévet ebben az iskolában, és szívesen vennének részt a közös ünneplésben, megemlékezésben 2018. november 17-én, szombaton délután (az iskolai megemlékezésen) és/ vagy este (az iskola alapítványa által szervezett jótékonysági bálon a Szentmihályi Kulturális Központban). Részvételi szándékot kérünk jelezni a fejl.iskola@gmail.com vagy a (06-1) 406-1526 telefonszámon. Köszönettel: a Beszédjavító Általános Iskola és a Lépésenként Alapítvány vezetősége

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez