Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658779
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Nyilas jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2018. november 14.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

   Idén november 22-től december 21-ig tartózkodik a Nap a Nyilas jegyében. Mifelénk ezzel a periódussal zárul le az ősz. A nappalok ideje csökken, az éjszaka sötétsége nő. A hibernáláshoz szokott állatok jó része rejtekhelyén tartózkodik, a lombhullató fák meztelen ágai hajladoznak a szélben, a vándormadarak csak álmukban köröznek hazai tájainkon.

   Ha a Skorpióról azt tartják, hogy a Zodiákus legpesszimistább jegye, akkor a Nyilasról nyugodtan elmondhatjuk, hogy ő a legoptimistább. A recept úgy mond egyszerű: sose veszítsd el a hitedet! A gödör alja azt a célt szolgája, hogy elrugaszkodhassunk és visszakerüljünk a felszínre, a fényre. Fénylények vagyunk, minden emberben ott pislákol az isteni szikra. Ebből a szikrából kellene fellobbantani a tüzet, mely világosságot és meleget ad számunkra. Vagy engedni a sötétség démonainak, hogy elfedjék a fényt. A fényt, melyre a Biblia utal: „Én vagyok a világ világossága!” Csak a szellem tüze képes láthatóvá tenni azt a valóságot, melyet Maya fátyla sejtelmesen eltakar. A Nyilas azt mondja, hogy fogjuk meg és vigyétek, mi pedig észre sem vesszük, hogy ő semmit sem cipel. Uralkodó planétája a Jupiter, a görög mitológia Zeusza, aki apját, a félelmetes Kronoszt testvérei segítségével legyőzi. A tanítás az is lehetne, hogy a félelmeket hittel és bölcsességgel lehet legyőzni. De nem árt, ha hozzáteszünk egy adag önfeláldozást és elköteleződést.
   A Nyilas a hit embere. A kérdés az, hogy miben hiszünk. Mai világunkat átszövi – és itt a dekadens nyugatra gondolok – egyfajta jóléti materializmus, mely nem más, mint az anyagba, a múlandóba vetett hit. Mit mondhatnánk egy amerikai tévécsatorna egy „tudományos” adásáról, melyet egy jó nevű színész prezentál, aki a mitokondriumok szerepét állítja piedesztálra, mint valami véletlenszerű csoda alapja? Egy szó sem esik a teremtésről, a Teremtőről. Bezzeg az a csodálatos mitokondrium...!
  A politika is „Nyilas szakma”, és ha szétnézünk ezen a téren a világban, többnyire azt konstatáljuk enyhén kesernyés szájízzel, hogy a gazdaság nagykutyái kényük-kedvük szerint rövidebb vagy hosszabb pórázon ugráltatják a vezetőket. Ahogy egyik kedvenc műsorvezetőm fogalmaz, a „globalo-gazdik” kezét nyalogatják azok a vezetők, akik százmilliók életében hozzák meg etikátlan döntéseiket. Nyugat-Európa haldoklik. Hogy miért? Mert az egoizmus oltárán feláldozzák a családot. Mert megtagadják a kontinensünk keresztény gyökereit. A muzulmán hit erősebb és dinamikusabban fejlődik, mint a sok ágra szakadt, néha egymással is rivalizáló kereszténység. A folyamat végére akár tippelhetnénk is, de nem tesszük. Elég, ha rendet rakunk a saját házunk táján, és olyan értékeket teremtünk, mellyel hozzáadunk valamicskét a világ jobbá tételéhez.

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
   Vigyázzanak magukra és egymásra!                Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez