Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662232
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Bak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2018. december 12.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

   A Nap december 22-től január 20-ig tartózkodik a Bak jegyében. A kezdet egybeesik a téli napfordulóval, ami annyit jelent, hogy az északi féltekén elkezdenek növekedni a nappalok. Véget ér a leghosszabb éjszaka, kulminál a sötétség. Jézus születésnapjának szimbóluma azt üzeni, hogy akkor van a leginkább szükség a fényre, amikor a legnagyobb a sötétség. Valljuk be, hogy ez mindannyiunk életére igaz: akkor kell a külső segítség, amikor a legkilátástalanabbnak tűnő helyzetbe kerülünk. Ha félretesszük az előítéleteinket, akkor rájöhetünk, hogy a sötétség sem feltétlenül negatív. Az éjjel, a regeneráció ciklikus lehetősége, a pihenés és a feltöltődés ideje. A szellemtudományok képviselői azt mondják, hogy ilyenkor a lélek az asztrális síkon fejti ki tevékenységét, miközben a fizikai test, az energiatesten lévő csakrákon keresztül töltődik, a magasabb létsíkokról származó energiával. Az sem véletlen, hogy a súlyos betegek sokkal többet alszanak, mert ez a gyógyulás egyik alapfeltétele. A tudomány sem tagadja azt a tényt, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez. Az éjszaka planétája az asztrológiában a Hold, az éjanya, aki őrzi a lelkünket és önzetlenül gondoskodik a jólétünkről.
   A Bak ember komoly és céltudatos. Érdemes megjegyezni, hogy a célok megvalósítása koncentrációt, és főképpen a vágyak mederbe terelését jelenti. Feltehetjük azt a kérdést, hogy a cselekedeteinket milyen célok motiválják? A sors többnyire akkor támogat bennünket, ha nem vagyunk öncélúak. Az öncélúságot nevezhetjük egoizmusnak. Meggyőződésem, hogy semmit sem kapunk önmagunkért. A Bak ember, ha felismeri azt, hogy mások céljait támogassa, akkor bármit elérhet.
  A jegy uralkodó planétája Szaturnusz, melyet a tradicionális asztrológia Infortuna maiornak, azaz „nagy szerencsétlenségnek” nevezi. Elgondolkodhatunk azon, hogy érdemes-e a planétákat minősíteni? A válasz egyértelműen nem. A magyarázat az, hogy csak annak jelent „szerencsétlenséget” a Szaturnusz, aki hárítja az analógiáit: aki menekül a korlátok és nehézségek elől, aki céltalanul sodródik az árral, aki képtelen felelősséget vállalni az életében.
   Bizonyos lehatárolódásra mindenkinek szüksége van. Ha a bőr védő szerepét vesszük alapul, akkor egyértelmű, hogy létfontosságú a külvilágot és a belvilágot elválasztani egymástól. Ha súlyosan megsérül, és megszűnik a védelem a vírusok és baktériumok ellen, akkor nagyon rövid időn belül a túlvilágon találnánk magunkat.
   A Szaturnusz másik analógiája az idő. A fizikai síkon mindennek és mindenkinek rendelt ideje van. Az életidőre vonatkozó mértékegységek a percek, órák, napok, hetek, hónapok, évek és évtizedek, melyek a tiszavirágtól a teknősbékáig más-más lehetőségeket rejtenek. Az emberi élet mindenki számára egyedi, bár a statisztika átlagéletkorokról is beszél. A pontos élettartam alapvetően titkosított mindenki számára. Egyesek próbálták kifürkészni a halál pontos bekövetkeztének az idejét, de ez csak keveseknek sikerült.
   Nostradamusról van egy anekdota, mely szerint leírta saját halálának pontos időpontját, sőt azt is, hogy milyen testhelyzetben fognak rátalálni, és állítólag ebben sem tévedett. Asztrológusoknál a legsúlyosabb etikai, morális vétségnek számít a halál várható időpontját kutatni.
   A Szaturnusz úgy is tekinthető, mint a Kapu Őre, akin keresztül eltávozunk a fizikai síkról. „Halálbolygó”, mert analógiája az is, hogy valami végérvényesen lezárul. Az utolsó stáció, ahol minden olyat, ami a fizikai síkon nélkülözhetetlen volt, vagy annak tűnt, letesszük. A testünk, a lélek járműve csak a földi síkon nélkülözhetetlen. A vagyonunk, ingatlanjaink, hasznosnak tűnő ingóságaink itt maradnak. Azt mondják, hogy minél több mindenhez ragaszkodunk, annál nehezebb lesz távozni.
  A kereszténység örömünnepére, Karácsonyra készülődünk. A Gyermek születése analógiában mindannyiunk számára egy új lehetőség. Kívánom Önöknek, hogy a Fény melege járja át a szívüket, és a szeretet csodája betöltse az otthonukat!
    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
    Vigyázzanak magukra és egymásra!      Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez