Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.02.06. hétfő
Dorottya, Dóra
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26450338
   « Vissza

Téli tárlat a Corvinban

 « Cikkek és hírek 
2018. december 12.
 

Art XVI

  15 éve A. Bak Péter Corvin-díjas festőművész ötlete alapján és vezetésével 9 alkotóval és 2 pártoló taggal alakult meg az ART 16 XVI. Kerületi Művész Csoport. Az alapító tagok: A. Bak Péter festő, Baraté Jánosné pártoló tag, Beslits Károly festő, F. Simon Katalin festő, Káldy Péter festő, költő, özv. Kiss Jánosné pártoló tag, Knittel Ilona népi szövő, Komoróczky Orsi festő, Koncz Vilmos festő és fafaragó, Vass László intarziakészítő, Világhy Árpád szobrász voltak. Közülük már csak öten élnek. 

  Az első kiállításuk – melyet a Föld Napja alkalmából rendeztek – a Cinkotai Kultúrház Mátyás Termében, 2004 áprilisában volt, amit dr. Feledy Balázs művészeti író, a Vigadó Galéria akkori igazgatója nyitott meg.
 Ezt követően kiállításuk volt a felvidéki Rév-Komáromban, a rákospalotai evangélikus kistemplomban, Százhalombattán a Barátság Művelődési Központban, a Közlekedési Múzeumban, Lábatlanon a Gerenday Közösségi Házban is. Nem véletlenül a legtöbbször, mint legutóbb november 5-e és 25-e között a Hunyadvár utcai Corvin Művelődési Házban láthattuk a kertvárosi művészek alkotásait.
  A mostani Téli Tárlaton 8 művész 42 db alkotását mutatták be. Mint minden kiállításukon, most is volt egy vendégművész egy művel: ő Luzsicza Lajos (1920 – 2006) festőművész, aki A. Bak Péter művész tanára is volt hajdanán. A kiállított képek nagy része expresszionista stílus, kisebb része az absztrakt festészetet képviselte. -izs-or

kepfile

Tánczos Krisztina festőművész: Térképzetek. A Sashalmon alkotó három gyermekes családanya most először csatlakozott a csoport tárlatához. Műveit úgy jellemezte, hogy az út látványa, a szimbolikus táji-égtéri tekintet, a tér élménye és a belőle szövődő fakturális térképzetek – visszatérő motívumai a freskó élményét közvetítő, visszafogott koloritú, mégis expresszív hatású alkotásai­ban.


 Az AlterEgo kreatív művésze

kepfile

A TÉL SZÍNEI

kepfile

Újabb rangos díjat nyert Szentkirályi Judit, a Rutafa utcai Ditta Fodrászat vezetője. Az AlterEgo fotópályázati felhívásában a tél színeinek, a téli hangulatot tükröző hajszín-világ megalkotására hívta fel mindazokat, akik az Alteregó Kreatív művészévé szeretnének válni. A kis fodrászat vezetője nagy reményekkel vágott a megvalósításba, s némi töprengés után küldte el a fenti képet – ami első körben a legjobb négy közé került, majd a szakmai zsűri az első helyre sorolta. Gratulálunk!

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez