Helyi Hírek - Független folyóirat   2019.02.21. csütörtök
Eleonóra, Norina
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 12909678
   « Vissza

Farsangi szelet

 « Receptek 
2019. január 23.
 


   Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg vaj, 30 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 tojás, 2 evőkanál cukor
A töltelékhez: 25 dkg cukor, 25 dkg őrölt mandula, fél kávéskanál őrölt fahéj, 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja
A vajat a liszttel, sütőporral, tojással, a két evőkanál cukorral jól eldolgozzuk. Háromszor nyújtjuk a tésztát, amit végül két egyenlő részre osztva tepsiben a következő töltelékkel kenünk meg: a cukorból sűrű szirupot főzünk, hozzáadjuk a mandulát, a fahéjat, mazsolát, a citrom héját. A tészta tetejét tojással megkenjük és villával pár helyen megszurkálva, erős tűzön megsütjük. Felszeletelés előtt vaníliás cukorral bőven meghintjük.
   Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Apro-link.jpg
preload preload
Ide kattintva megtekinthető
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
Legutóbbi lapszámunk - 2019. február 20.
2019. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Credo Együttes
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez