Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658802
   « Vissza

A kerület első női alpolgármestere

 « Cikkek és hírek 
2019. február 20.
 

 

Valentin napon foglalta el hivatalát

A február 13-án történt testületi megválasztását követően február 14-től új alpolgármestere lett a XVI. kerületnek: Ács Anikó, aki a kertvárosi önkormányzat 30 éves történetének első női alpolgármestere.

kepfile

Ács Anikó alpolgármester

   Életútjáról tudni kell, hogy tanítói diplomáját Győrben szerezte 1995-ben, amellyel párhuzamosan megszerezte az angol oktatására jogosító végzettséget is. Közben a Pápai Református Teológián hitoktatói képesítést nyert. A diploma megszerzése után a Jókai Mór Általános Iskolában tanított 15 éven keresztül. Az államigazgatási főiskolán humánerőforrás szakon szerzett másoddiplomát 2002-ben.

  Első alkalommal 1998-ban választották egyéni körzeti képviselőnek a kerületben, majd 2006-tól kapott újra mandátumot. 2010-ben azonban a körzetek lecsökkentése miatt nem indult a választáson, ekkor vállalt feladatot a zuglói polgármesteri kabinetben, amelyhez jól jött az államigazgatási végzettsége. Munkája során hozzá tartoztak többek között a rendezvények, az óvodák és az egészségügy egyes feladatai, de a testvérvárosok is és a határon túli magyarokkal való kapcsolattartás kérdése is – akkori tapasztalatai igen jól jönnek majd most, alpolgármesteri munkája során. 2011-ben aztán időközi választásra került sor – Kovács Balázs lemondása miatt, akinek a zuglói alpolgármestersége összeférhetetlen volt a XVI. kerületi képviselőségével. Ekkor indult újra Ács Anikó egyéni körzetes képviselőnek az időközi választáson, amelyet meg is nyert. Azóta ismét folyamatosan tagja az Önkormányzat testületének.

   – Akkor nagyon gondolkoztam, hogy elvállaljam-e újra a képviselőséget, de nagyon jó döntés volt. Zuglóban ugyan nagyon igyekeztem, de én itt vagyok itthon, ebben a kerületben, ahol születtem…
   – Tizenöt évig tanított a Jókaiban. Ennek jelentős része egybeesett a képviselői munkával. Hogy lehetett összeegyeztetni a két dolgot?
   – Jól, de rengeteget dolgoztam. Az ülések délutánra estek, a képviselői munka főleg délutáni, esti elfoglaltságot jelentett. A hétvégeken meg készültem az iskolai munkámra. Mivel akkor még nem volt gyerekem, meg tudtam oldani, és szinte sosem hiányoztam a 15 év alatt, csak egyszer, egy vakbélműtét miatt.

  Ács Anikó a Köznevelési, Ifjúság- és Gyermekvédelmi Bizottság elnökeként, a Kulturális és Sport Bizottság tagjaként segítette a képviselő-testület munkáját 2014-től mostanáig, ugyanis az alpolgármesteri tisztségében már nem végezheti ezt a munkát összeférhetetlenség miatt.
    De lesz így is feladata bőven, mivel szinte minden területet átvett a korábbi alpolgármestertől, dr. Csomor Ervintől: a nevelési intézményeket (óvodák), a szociális intézményeket (bölcsődék, Területi Szociális Szolgálat, Napraforgó Családsegítő Szolgálat), egészségügyet, a Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezetközpontot, a vagyonhasznosítás jelentős részét, kivéve az intézmények felújítását.

   – Számomra az alpolgármesterség nem egy pozíció, ez a része kicsit sem érdekel. Megadatott számomra ez a lehetőség – a Jóistentől ezt a feladatot kaptam –, amit el kell végeznem kellő alázattal, a szolgálat jegyében – zárta mondanivalóját Ács Anikó, a Kertváros új alpolgármestere.
                                                                                                                                                                     Szőke Kati

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez