Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655585
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Kos jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2019. március 20.
 

 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

  A Nap március 20-tól április 20-ig tartózkodik a Kos jegyében. A tavasz első pillanata analóg a születéssel. A Halakban a természet álmosan nyitogatta a szemét, komótosan készülődött az ébredésre. Talán arról álmodott, hogy milyen gyönyörű virágokkal lepi meg az arra kíváncsiakat. A születéshez nagy energiákat kell mozgósítani. Az asztrológia a fejet sorolja a Kos jegyhez, ezért az sem véletlen, hogy az újszülött normál esetben a kis fejével jön a világra. Az életbelépéssel megszületik az egyén, az ego, mely kezdetben teljesen kiszolgáltatott gondoskodó környezetének. Az egyedfejlődés velejárója, hogy az én folyamatosan erősödik, majd ahogy az idő eljár fölötte, többnyire gyengül. Itt meg kell jegyeznünk, hogy a sorsesemények hatására bármelyik pillanatban bekövetkezhet az ego kiszolgáltatottsága, de természetesen a Sorsunk ok okozati összefüggéseinek mértékében.

   Az asztrológiában a Kost tartják a legerősebb jegynek. Életeleme a küzdelem, a harc, a versenyzés, ezért minden olyan életterület, ahol ez megtapasztalható, kedvező a számára. Ha a Kos embert szeretnénk megérteni, tudnunk kell, hogy mindenért úgy küzd, mintha az élete lenne a tét. Azt érzi, hogy nincs középút: vagy vele vagyunk, vagy ellene. Agressziója azonnal észrevehető, nemtetszését rögtön kifejezi, ha valami nem úgy történik, ahogy ő akarja. Bátor és vakmerő. E két attribútumot talán az különbözteti meg egymástól, hogy a bátorság az erő jó irányba történő felhasználása, míg a vakmerőség egy szinte értelmetlen és meggondolatlan cselekedet. Az önösség, önzés, egoizmus a mai világban támogatott. Manipulálnak bennünket, mert a világ materialista háttérhatalmának érdeke, hogy egyénként küszködjünk az életünkben. A család és a közösségek megtartó ereje nélkül azt kell mondanunk, hogy hosszú távon kevés az esélyünk a túlélésre. Az egónk erejét, tehetségét egyesíteni, belecsatornázni egy mikro vagy makro társadalmi struktúrába erőfokozódáshoz vezet. Az emberiség fejlődése – modernség ide vagy oda – csak az összefogáson alapulhat. Nem mindegy, hogy egy erő centrifugális vagy centripetális, hogy összetartunk vagy szétesünk. A birodalmak hanyatlásai a történelem során többnyire abból adódtak, hogy a vezetők képtelenek voltak megtartani azt a rendszert, mely néha akár évszázadokon át működött. Ehhez az is hozzájárult, hogy a politikusok önös érdekeinek rendelték alá az állam, illetve a polgárai érdekeit. A dicső Római Birodalom, melynek katonai sikereit hitrendszerük szerint Mars istennek is köszönhették, olyan őrült császárokat is hatalomhoz juttatott, mint Caligula és Néró, hogy csak a legismertebbeket említsük. Manapság még szomorúbb a helyzet, mivel az emberiség a tudományt felhasználva olyan fegyvereket halmozott fel, melyekkel fajunk teljes felszámolása kivitelezhető. Ha tehát egy őrült vezető kerül döntéshelyzetbe, akkor nem ússzuk meg annyival, hogy „leég Róma”.
  Ami reménnyel töltheti el az emberiséget, hogy amikor látszólag dominálni kezd a sötét oldal, akkor a fény is elkezd erősödni. A sötétséget fénnyel lehet eloszlatni. Nekünk, „látó embereknek” egy dolgunk van, hogy őrizzük a fényt és adjuk tovább egymásnak. A Kos uralkodó planétája Mars. Latinul Martius, aminek magyar megfelelője az első tavaszi hónap, március. A római mitológia kiemelkedő istene nem csak a háborút, hanem a férfierőt is jelképezi. Apja Jupiter, anyja Iuno. Leghíresebb gyerekei Róma alapítói: Romulus és Remus, akiket egy anyafarkas és egy harkály táplált csecsemőkorukban. A csatában állandó kísérője volt két fia: Pallor (Sápadtság) és Pavor (Rémület). Vénusz istennőtől született gyermekéről, Ámorról se feledkezzünk meg, akinek nevelését maga Jupiter vállalta. Ő a legifjabb és legszebb isten, akinek ha nyilai célba találnak, a szerelembe esés elkerülhetetlen. Annyit érdemes a háború istenéről tudni, hogyha háborús győzelemhez kérték a segítségét, Mars Victornak nevezték.

   Az asztrológia a Mars princípiumot, mint szerepszemélyiséget igen fontosnak ítéli. E planéta minősége rámutat az életerőnkre, a vágyainkra, a cselekedeteink milyenségére, az ösztöneinkre. A férfiasságot és a férfi mintát is jelzi, mert azért ostobaság ide, sötétség oda, vagy férfinek, vagy nőnek születünk, és ez már a világra jövetelünkkor eléggé szembetűnő. Ha Franciaországban élnénk, akkor a szülő2 megszülné a kisdedet, a szülő1 pedig elmenne a haverokkal ünnepelni. Mi meg konstatáljuk, hogy szabadságunkban áll normálisnak vagy abnormálisnak lenni, hogy szépen fogalmazzunk.

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
   Vigyázzanak magukra és egymásra! Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez