Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662386
   « Vissza

Nyári szünet exponálva

 « Cikkek és hírek 
2019. július 17.
 

kepfile

    Júliusban fotózni tanulhatnak a gyerekek az Erzsébetligeti Színház Talentum termében. Köszönhetően Légner Zoltánnak, a Rákosszentmihályon élő és dolgozó fotósnak, aki az ötletgazdája és megvalósítója volt ennek a rendhagyó tábornak.
    – Egy belvárosi hirdetésben olvastam egyszer egy hasonló táborozási lehetőségről, ami rögtön felkeltette az érdeklődésemet – mondta a táborvezető az első turnus utolsó napján. – S mivel magam is gyakorló apuka vagyok, tudom, hogy mi mindenre van igényük a mai tinédzsereknek. Ma már mindnyájuknak van okos telefonja, azzal pedig agyba-főbe fotóznak is, és többségük azt is hiszi, hogy már fényképezni is kiválóan tud. Ám, ha lehetőség van nekik megmutatni a fényképkészítés titkait, akkor egészen új dimenziók nyílhatnak meg előttük.

kepfile

    A háromgyerekes szent­mihályi apuka gondolt egyet, és belekezdett a tábor szervezésébe. Első terve ugyan még az volt, hogy idén csak megalapozza ezt a lehetőséget, a tábort pedig jövő nyárra hagyja, ám végül már idén belevágott a nagy kalandba.

    – Úgy véltem, 15 fős turnusokkal tudok a legjobban dolgozni, ám számomra is meglepő volt, hogy milyen nagy volt az érdeklődés a tábor iránt.
   A háromszor egyhetes táborban még nem tanulnak meg fényképezni a gyerekek. A szakma annál jóval komolyabb, hogy öt nap alatt nyolc órától délután négyig minden csínját-bínját el lehetne sajátítani. Ám, ennyi idő bőven elég arra, hogy egyrészt alapokat adjon a későbbi tanuláshoz, másrészt pedig, hogy felkeltse a diákok érdeklődését a fotózás iránt.
    – Kompozíciókat, alapokat, világítástechnikát és photo­shoppolást tanulunk, amit egyébként nagyon élveznek a gyerekek. Számomra is meglepő, hogy mennyi tehetség akad közöttük.
    Hogy mennyire nincs elbagatellizálva a fotós tábor, bizonyítja, hogy nem terveznek kiállítást az elkészült képekből, mindössze a résztvevők és szüleik számára készült egy galéria a legjobban sikerült fotókból. Ám, az is biztos, ha a tábor megveti a lábát a kerületben, és az idei résztvevők közül néhányan jövőre is jelentkeznek majd, haladóként annyit már tudni fognak, hogy azt majd a külvilág számára is bemutathassák. (R. T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez