Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.02.06. hétfő
Dorottya, Dóra
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26450486
   « Vissza

Benzingőzös kocsmaparti

 « Cikkek és hírek 
2019. július 17.
 

Rendhagyó jótékonysági eseményre vállalkozott Kovács József Olasz, a Legenda Sörfőzde Center tulajdonosa. Július 27-én ugyanis vendégül kívánja látni Csányi Gergőt, a Rákosszentmihályon élő 24 esztendős motorversenyzőt.

    – Régi barátság fűz Gergőhöz, így pontosan tudom, hogy milyen nehéz helyzetben van – mondta a „Legendás” sörfőző. – Neki minden forintra szüksége van ahhoz, hogy versenyezhessen, ebben próbálunk meg neki segíteni.
   Csányi Gergő jelenleg egy 600 köbcentiméteres Triumph Daytona 675-ös motorral versenyez a német Brit Bike Trophy bajnokságban, amelyben hat futamot követően öt elsőséggel és egy második hellyel élen áll az összetett versenyben. Gergő azonban anyagi nehézségek miatt kénytelen lesz kihagyni a Sachsenring-i futamot, ahol a riválisai valószínűleg csökkenteni fogják a hátrányukat. A magyar versenyző, hogy felhívja magára a figyelmet, a futammal egy időben a Legendában találkozik majd a támogatóival.

kepfile

Kovács József Olasz, Gergő és az édesapja, Csányi József a csodamotorral

     – Nagyon szeretném az augusztusi rijekai, a majd a hazai, pannonringi futamokat is megnyerni, így a szeptember 28-i Brno-i futam előtt bebiztosítani az elsőségemet. Ehhez azonban támogatókra lenne szükségem.
   Július 27-én tehát Gergő a németországi Sachsenring-i versenyhelyszín helyett a Kövirózsa utca felé veszi majd az irányt. A Legenda Sörfőzde Centerben ugyanis 14 és 20 óra között az ő versenyeit vetítik majd, és a közönség személyesen is találkozhat a kerületi motorversenyzővel.
   – Sajnos, nem tudom Gergő versenyköltségeit finanszírozni, de egyrészt szeretném az ő helyzetére felhívni a lehetséges támogatók figyelmét, másrészt pedig magam is próbálok egy kis segítséget nyújtani neki – mondta Kovács József Olasz, aki hozzátette, július 27-én délután 2 óra és este 8 óra közötti étel és italfogyasztás 50 százalékát felajánlotta Gergő számára – aki ennek fejében a délutánt és az este egy részét a motorjával együtt a Centerben tölti, ahol majd kérdezhetik, fotózhatják őt a rajongók.
    – Ahhoz, hogy segíteni tudjunk neki, fontos lenne, hogy minél többen eljöjjenek majd.
   Július 27-én este Shadow Hungary Band-koncert lesz a Legendában, és remélhetőleg a Shadows-rajongók is átérzik majd a jótékonysági esemény fontosságát.
 Csányi Gergő a Lemhényi Dezső Általános Iskolában kezdte a tanulmányait, majd a Csonka János Szakközépiskolában szerzett autó- és motorszerelői képesítést. Ez utóbbi nem okozott gondot neki, hisz az édesapjával gyerekkora óta motorokat szerelt. Csányi József a 70-es években maga is cross motorversenyző volt. A sportpályafutását befejezve pedig veteránmotorok gyűjtésébe, felújításába és versenyeztetésébe kezdett. A kis Gergő az MZ-k között nőtt fel, és a motorok szerelése, illetve a versenyzés már kiskorában érdekelni kezdte. Az édesapa szerint a fia tőle, és az egykor az Újszász utcai Magyar Általános Gépgyárban dolgozó nagyapjától „örökölte a benzinszagot”. A szentmihályi fiú 9 évesen 50 majd 80 köbcentis automataváltós motorokkal kezdett el versenyezni. 14 éves korától pedig már váltós motorral rótta a köröket. Eddigi pályafutása során számos versenyt nyert már. Kisgyerekként is eltökélt célja volt, hogy egyszer világbajnok legyen – mai napig Talmácsi Gábor a példaképe –, ám ehhez előbb a már említett német bajnokságot kellene megnyernie.

kepfile


   Kovács József Olasz számára sem ismeretlen dolog a jótékonykodás. Sörfőzdéiben évek óta helyet ad az év végi ételosztásoknak, amit még azzal is támogatni szokott, hogy a rászorulók vendéglátásába is besegít. Illetve több alkalommal is fellépési lehetőséget biztosított már a Rákosszentmihályon élő vak zongoristának, Jánoki Máriónak.                                                                                                                                                                    Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez