Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654804
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2019. augusztus 22.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

A Nagy Lajos király útja 215-nél, az M3-as kivezető szakaszán szalagkorlátnak ütközött egy Renault Thalia július 12-én 10 óra után, senki nem sérült meg. A tűzoltók a korlát leszakadt részét eltávolították, a kifolyt olajat semlegesítették.
Július 15-én kora délután a Nagy Lajos király útja 134. előtt villamos karambolozott egy Honda személyautóval, személyi sérülés nem történt.
A Kerepesi út 78. előtt, a Róna utcánál Saab, Toyota Yaris, Opel Astra és Skoda Octavia ütközött össze július 19-én 14 órakor. Egy könnyű sérültet a mentők a helyszínen elláttak.
Július 23-án reggel az Erzsébet királyné útja 10. előtt a 3-as villamossal ütközött egy VW Golf, sérülés nem történt.
Másnap 17 órakor az M3-as bevezető szakaszán, a Tengerszem utcánál a tetejére borult egy Chevrolet Spark, egy személy megsérült.
Augusztus 1-én 15 órakor Ford és VW személyautók ütköztek össze a Mogyoródi út 32. előtt, sérülés nem volt.
Augusztus 2-án délben Suzuki Ignis és Renault Megane „találkozott” a Dózsa György út és Andrássy út sarkánál. Az oldalára borult Suzuki forgalmi akadályt képezett, melyet a raj megszüntetett.
Augusztus 4-én éjjel a Fogarasi út és Várna utca sarkán taxi ütközött egy Suzukival, két személy megsérült. A forgalmi akadályt VIII/szállító segítségével megszüntették.
Augusztus 6-án 20 óra után a Fogarasi út 121-nél Volvo, BMW és VW Golf karambolozott, egy sérültet a mentők kórházba vittek.
Augusztus 9-én 12 óra 54 perckor a Pillangó parkban álló Suzuki Swifthez hívták a rajt: az üzemanyag betöltő túlfolyóján üzemanyag folyt az útra. Délután 16 órakos a Hermina út 37-nél Suzuki Wagon ütközött egy Ford Mondeoval. A Suzuki sofőrje a baleset után elhagyta a helyszínt.
Augusztus 11-én 17 óra után Ford és Seat típusú személyautók karamboloztak az Örs vezér tere 1-nél, senki nem sérült meg.

Lehasadt faágak

Július 29-én a Mexikói út 21. alatti lőtér udvarán faág hasadt az ott álló két járműre, nagyobb kár nem keletkezett.
Augusztus 2-án 15 méteres faág hasadt le a járdára a Báthori István parkban.
Augusztus 3-án a Gyarmat utca 93. előtt ötméteres faág hasadt villanyvezetékre. motoros létra és motoros fűrész segítségével távolították el.

Lakásfelnyitás

Július 20-án motoros létrával, az ablakon át mentek be a tűzoltók egy Hungária körúti, negyedik emeleti lakásba, ahol egy mozgáskorlátozott, elesett ember várta a segítséget.
Július 29-én idős személy elesett negyedik emeleti lakásában a Hungária körút 104-ben. A raj károkozás nélkül ment be.
Augusztus 7-én délelőtt egy Zsálya utcai, negyedik emeleti lakást törtek fel, mert idős lakója több napja nem adott életjelet magáról.
Augusztus 9-én délután idős személy lakásában elesve kért segítséget a Hungária körúton. Motoros létrával az erkélyen át mentek be a tűzoltók, és segítettek lehozni a sérültet a mentőknek.

Égő lomok

Július 31-én éjfélkor a Lebstück Mária utca 56-nál 50 négyzetméteren égett a lomtalanítási hulladék egy négyemeletes társasház mellett.

Mentés liftből

Augusztus 3-án délelőtt egy Angol utcai irodaház alagsori szintjén a liftbe szorult egy utas. Az egység a lift ajtaját kulccsal kinyitva szabadította ki.

Kutyamentés

A Gvadányi utca 52-ben egy kutya feje és két mellső lába beszorult az ajtó biztonsági rácsába. A tűzoltók pedálvágóval szabadították ki augusztus 9-én délután.

Gázolt a vonat

Augusztus 11-én 21 órakor a Mexikói út 71-nél halálra gázolt a vonat egy embert. A raj a körülbelül 30 fő utas átszállításánál nyújtott segítséget.

XVI. kerület

Beszorult a kutyaólba!

A Kézbesítő utcában egy ember elesve beleszorult a kutyaólba. Mire a raj kiért, a mentőszolgálat emberei már kimentették a szorult helyzetből július 12-én este – valószínűleg kutyául érezhette magát...

Fakárok

A Bársony István utca 10-nél csőtörés okozta víz kimosta egy fa gyökereit, ami vészesen megdőlt. A tűzoltókat július 14-én este riasztották.
A Rákospalotai határút 51. előtt ikertörzsű fa egyik ága a kerítésre szakadt július 14-én délelőtt – a tűzoltók motoros fűrésszel távolították el a rakoncátlan ikret.
Július 23-án a Főhadnagy utcában egy lehasadt ág a szomszédos fára támaszkodva jelentett balesetveszélyt.
Egy Újszász utcai telephelyen gázpalack-tárolóra és fészerre dőlt egy nyárfa július 30-án.

Kizárta magát

Dóra téri, második emeleti lakásából kizárta magát a lakó július 18-án délelőtt. A tázoltók létrával érték el a második emeleti lakás erkélyát, majd ott a nyitott erkélyajtón a lakásba jutva kinyitották az ajtót

Kiszakadt vezeték

Július 31-én az András utcába szólt a riasztás: a ház falából kiszakadt egy régi Matáv kábel rögzítése, és az úttestre ereszkedett a drót. A tűzoltók egy másik kábelhez rögzítették fel.

Közlekedés

Augusztus 4-én délután a Csömöri és Rákóczi út sarkán BKV-busz ütközött egy Suzukival, melynek vezetőjét megfigyelésre kórházba vitte a mentő.

Füst jött a lakásból

Augusztus 12-én jelentették, hogy füst szivárgott ki a Molnár István sétányon, egy második emeleti lakásból. A raj erővel behatolt a bejárati ajtót felfeszítve. Bent személyt nem találtak, a tűzhelyen hagyott ételmaradék füstölt.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez