Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28780655
   « Vissza

Pártok, jelöltek, tervek

 « Cikkek és hírek 
2019. augusztus 22.
 

kepfile

Nemes Gábor XVI. kerületi polgármesterjelölt, Karácsony Gergely főpolgár­mester­jelölt és Abonyi János képviselőjelölt egy ellenzéki pikniken 2019. augusztus 9-én

  A XVI. kerületet 2006 óta a Fidesz-KDNP koalíció vezeti, a testületben folyamatos többségben voltak eddig a képviselőik, élükön Kovács Péter polgármesterrel. Az összeszokott csapat októberben a negyedik választásnak indul neki, és szándékukban áll megnyerni az újabb ötéves ciklust. (Tudvalévő, hogy az önkormányzati törvény ideiglenes módosítása két 5-5 éves ciklus beiktatásával az önkormányzat választásokat a parlamenti képviselőválasztás félidejébe tolja ki, tehát a 2022-es parlamenti választás után 2024-ben kerül majd sorra a helyhatósági választás. Ez sok helyen bevett gyakorlat, mivel így a választók közvetve véleményt tudnak nyilvánítani a parlamenti munkáról.)
  Mint a lenti fizetett politikai hirdetésből is látható, a korábban megválasztott egyéni körzetes képviselők sorában egyetlen helyen van változás: a jegyzői beosztást betöltő dr. Csomor Ervin körzetében Vass Pál indul, aki már eddig is aktív szereplője volt a kerületi közéletnek.

  Az ellenzéki csodafegyver is aktivizálódott a mostani választásra: a XVI. kerületben létrejött a teljes ellenzéki összefogás, ami a jobboldaltól a baloldalig minden kisebb pártot egyetlen táborba terelt. Létrejött a baloldali értékrendet valló pártokból az úgynevezett ötpárti koalíció (DK, LMP, Momentum, MSZP és Párbeszéd), és ehhez csatlakozott a Jobbik a kerületben. Az így létrejött pártszövetség mind a 12 körzetben állított jelöltet, nagyjából az EP-választáson mért helyi erősorrend arányában, név szerint: Nagy Richárd György (1. választókörzet), Vajda Zoltán (2. vk.), ifj. Mizsei László (3. vk.), Váczi Imre (4. vk.), Abonyi János (5. vk.), Kepes Ágnes (6. vk.), dr. Pacher Tibor (7. vk.), Mrena Edit Katalin (8. vk.), Nemes Gábor (9. vk.), Tokodi Marcell (10. vk.) Lengyel Patrik (11. vk.) és Csizmazia Ferenc (12. vk.) A pártszövetség közös polgármesterjelöltje Nemes Gábor, aki korábban a BKV berkeiben működő szakszervezet vezetője volt. A közös ellenzéki fellépés gondolati magva az, hogy ha sikerülne mindazokat egy jelöltre szavaztatni (jobbról és balról egyaránt), akik nem a Fidesz-jelöltre szavaznak, akkor lenne néhol esély a győzelemre.

  A Civil 16 nevű civil kezdeményezés szervezői szintén azt tervezik, hogy valamennyi körzetben indítanak civil jelöltet. A szervezet korábban már indult egy időközi önkormányzati választáson, ahol ismeretlensége ellenére meglehetősen jó eredményt, 6 százalékot ért el. Környezetvédelmi akcióik látványosak és támogatottak, a szervezet vezetője, Schaffer Viktor közterület-felügyelőként kiáll a rend és a tisztaság mellett – ő lesz a Civil 16 polgármesterjelöltje is.

   Az eddigi információk szerint jelölteket állít a XVI. kerületben a Toroczkai László-féle Mi Hazánk mozgalom és a Munkáspárt is.

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez