Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665213
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2019. szeptember 18.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

Augusztus 13-án kora délután a Cinkotai úton Opel Astra és Opel Corsa ütközött, egy fát kidöntöttek, hárman megsérültek.
Menet közben kigyulladt egy BMW motortere augusztus 15-én délután a Kós Károly sétány 1. előtt. A raj két D sugárral oltott, a kocsi teljesen kiégett.
Augusztus 17-én reggel az M3-as kivezető szakaszán, a Fűrész-közi gyalogos felüljáró alatt Skoda Octavia karambolozott egy MAN gyártmányú busszal. A mentők két sérültet vittek a Baleseti Intézetbe.
A Vezér út és Mogyoródi út sarkán VW Passat ütközött egy VW Golffal. Egy súlyos sérült került kórházba. A tűzoltók az oldalára borult Golfot a kerekeire állították augusztus 20-án éjfél előtt.
Szeptember 4-én 15 óra előtt egy Peugeot típusú teherautó állványzat rakománya az úttestre szóródott az Örs vezér tere 1-nél. Egy órával később a Szőnyi út 27. előtt egy 25-ös BKK busz taxival ütközött, ketten súlyosan megsérültek.
Szeptember 5-én éjjel Alfa Romeo ütközött egy Volkswagen személyautóval a Gvadányi és Fogarasi út találkozásánál. Senki nem sérült meg.

Fakárok

Augusztus 16-án izzott egy platánfa belseje az Olaf Palme sétány 2-nél.
Augusztus 19-én a Szentmihályi út 20. előtti parkolóban egy faág Opel személygépkocsira zuhant. A tűzoltók dugólétra használatával, kézi erővel távolították el.
Augusztus 23-án motoros létrával, motoros fűrésszel szedtek le egy 7 méter magasságban lógó, ötméteres faágat az Egressy út 73-nál.
A Tihany utca 5. előtt letört oldalág lógott a járda fölé, augusztus 27-én szüntették meg a balesetveszélyt.
Szeptember 2-án délután a Rákosrendező pályaudvarnál 15 méteres fa dőlt a felsővezetékre és a sínekre. A MÁV emberei áramtalanítottak, a raj motoros fűrésszel mentesített.

Lakásfelnyitások

Augusztus 21-én elesett egy idős lakó a Bánki Donát parki lakásában. Az erkélyen át hatoltak be a tűzoltók, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek és az illető szociális gondozójának.
A rendőrség kérésére egy Pillangó parki, első emeleti lakást nyitott fel a raj augusztus 18-án, bent egy elhunyt személyt találtak.
Szeptember 1-jén a rendőrség jelenlétében mentek egy Ilka utcai lakásba, mert az idős lakó nem adott életjelet. Hasonló okból törték fel egy Wass Albert téri lakás ajtaját is szeptember 2-án éjfél után, valamint szeptember 4-én este egy Csömöri úti lakásét.
Szeptember 7-én éjjel egy Nagy Lajos király úti, második emeleti lakásba történt behatolás, mert lakója nem adott életjelet magáról. Bent egy erősen ittas embert találtak.

Égő szemét

A Pillangó utca 26. előtt fél köbméter égő szemetet oltottak el egy gyorsbeavatkozóval szeptember 1-jén.

Égő viskók

Szeptember 7-én délben a Neptun utcába történt kivonulás: a 104. szám mögötti, hajléktalanok által épített viskók, hulladék és szemét égett kb. 50 négyzetméteren. A tűzoltók két D sugárral oltottak.

Segítség a mentőknek

Augusztus 18-án emeleti lakrészből hoztak le a mentőknek egy beteget a Füredi úton.
Szeptember 7-én az Álmos vezér utca egyik családi házának felső szintjéről un. létraszer használatával hoztak le egy combnyaktöréses sérültet.

XVI. kerület

Közlekedési balesetek

A Baross utca és József utca sarkán két személyautó karambolozott (az egyik az oldalára is borult) augusztus 15-én 10 órakor. Személyi sérülés nem történt.
Szeptember 8-án délelőtt a Caprera utcai HÉV-megállónál egy kisteherautó által vontatott lakókocsi beakadt a vasúti lámpaoszlopba; senki nem sérült meg.

Kiugrott a negyedikről

Egy zavartan viselkedő nőhöz mentek ki a rendőrök szep­tember 5-én egy Újszász utcai negyedik emeleti lakásba. A 39 éves nő a rendőri intézkedés megkezdése előtt kiment az erkélyre, és onnan leugrott. A mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházban.

Füstölt a szerelvény féke

Szeptember 3-án reggel 7 óra 26 perckor a sashalmi HÉV-megálló diszpécsere hívta a tűzoltókat: füstöl az egyik szerelvényük féke. Áramtalanítás után hőkamerával vizsgálták a kocsit, izzó részeket nem találtak.

Fakárok

A Katymár utca 7-nél letört, az út fölé lógó faágat távolítottak el kézi erővel augusztus 16-án.
A Karát utca 16. előtt útra szakadt faágat fűrészeltek szét szeptember 9-én.
Szeptember 9-én éjjel a Lándzsa utca 16. melletti parkolóban 8 méteres faág hasadt autók közé, egy Suzuki Swift megrongálódott.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez