Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657429
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Mérleg jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2019. szeptember 18.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

  Idén a Nap szeptember 24-től október 23-áig tartózkodik a Mérleg jegyében. Az ősz első hónapjára többnyire a „vénasszonyok nyara” nyomja rá bélyegét. Hűvös reggelekre ébredünk, délre, kora délutánra kellemes hőmérséklet, szelíd, szinte UVB mentes, simogató napsütés. A természet, a növények, a fák harmóniát sugárzó színei szemeinket gyönyörködtetik.

   Mifelénk választás lesz: helyi önkormányzati és polgármesteri székekért folyik a küzdelem. A politikai paletta néhol extrém színezete és hangulatkeltése olykor belerondít a Mérleg időszakba. Az egymással versengő emberek közül kikerülnek a győztesek, és a vesztesek. Ez utóbbi kategória szembesülni fog az egyik fő Mérleg-tanítással: „sajnos engem nem szeretnek!” Választani, mérlegelni kell. A legtöbb ember képtelen a racionalitás talaján maradni. Az érzelmek, indulatok, illetve ösztönök szintjén hoznak döntést. Nem véletlen, hogy a kampányok kitalálói pont ezt célozzák.

 Ha mélyebb összefüggéseket keresünk, akkor az emberi cselekedetek fő motivációit két alaptényezőre egyszerűsíthetjük: a vágyakra és a félelmekre. Azért teszünk valamit, hogy megélhessük a vágyainkat, vagy azért nem merünk cselekedni, mert erősek a félelmeink. E két tényező miatt az emberiség évezredek óta manipulálható, korrumpálható. A Mérleg jegy uralkodó planétájának, a Vénusznak szimbolikusan itt az a szerep jut, hogy felkeltse a vágyakat. Az anyag, a forma világa e planétaprincípiumhoz tartozik, melytől csak az képes elvonatkoztatni, aki felismeri e briliáns csapdát, melybe valamikor ősanyánk Éva is belesétált. Buddha már több mint 2500 éve ráébredt arra, hogy az ember szenvedéseinek forrása a vágyéletéből fakad. Szenvedést okoz az, ha vágyaink beteljesületlenül maradnak. Természetüknél fogva, a vágyak újabb vágyakat szülnek, és így akár a pillanatnyi beteljesülés is sóvárgáshoz vezet, mert senkinek sem sikerülhet minden. Szenvedést okoznak a tünetek, a betegségek. Fáj, ha valamit elveszítünk, és az is, ha valakit elveszítünk. A végtelen lét tengerében tiltakozunk életünk vízcsepp pillanata ellen.

   A Mérleg ember békére, nyugalomra, derűre vágyik. Ezért is kell talán megtapasztalnia a konfliktust, a harcot, az izgágaságot és a szomorúságot. A bipoláris világnak ez a játékszabálya. A problémát az okozza, hogy a mérleg bármelyik serpenyőjébe ülünk, az elmozdítja a másikat. Az egyensúly megtalálása annál nehezebb, minél érzékenyebb a szerkezet. Azért nehéz egy jó párkapcsolat kialakítása is, mert a túl erős ego könnyen kirepíti a másik serpenyőben ülőt. A Vízöntő kor a türelmetlenség kora. Életünk felgyorsult, mindent akarunk azonnal. Elfelejtettük, hogy a jó munkához idő kell. Azt gondoljuk, hogy ha nem érvényesítjük az akaratunkat, ha nem az történik, ami nekünk feltétlenül jó és kellemes, akkor vesztettünk. Sok esetben úgy akarunk kapni, hogy elfelejtünk adni.
   A Mérleg naprakész a kompromisszumok területén. Jó diplomata, de nehezen tud dönteni. A véleményét igyekszik másokhoz igazítani. A legfontosabb az, hogy mindenki szeresse őt, ezért is foglal nehezen állást, mert senkit sem akar megbántani.

   A Vénusz oppozíciós bolygója a Mars. Kölcsönösen feltételezik egymást. Azt is mondhatjuk, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Ezért reménykedhetünk abban, hogy nem halunk ki. E két planétaprincípium minden emberben létezik. A férfi és női minta Jung szerint az animus és az anima. A gender elméletek a nemi identitásról szólnak. Az identitás válságban szenvedő emberiség egyes „fejlettebb társadalmaiban” a nemi viselkedés módjai, szerepei, a szabadság és emberi jogok köntösében elég furcsa megjelenési formákat öltenek. Most finoman igyekeztem fogalmazni, hogy ne sértsem meg senkinek az érzékenységét. Pedig pusztán annyi történik, hogy a szabadság fogalmát vastagon összekeverik a szabadossággal. A jövőt illetően az sem ad túl sok optimizmusra okot, ha igaz az a statisztika miszerint a mai házasságok 50 százaléka két éven belül válással végződik. Érdemes felidézni azt a filozófiai alaptételt, miszerint a szabadság nem azt jelenti, hogy bármit megtehetünk, hanem azt, hogy megválaszthatjuk a korlátainkat. Mert amit ránk kényszerítenek, azzal úgysem fogunk tudni mit kezdeni.

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.

   Vigyázzanak magukra és egymásra!                      Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez