Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.02.08. szerda
Aranka, Jutocsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26469743
   « Vissza

Házi sörfőzők a Legendában

 « Cikkek és hírek 
2019. szeptember 18.
 

    A házi sörfőzők fesztiválja (Home Brew Festival) kertvárosi unikumnak számít, hisz ilyen rendezvényt sehol máshol nem szerveznek az országban. A fesztivál ötletgazdája a Rákosszentmihályon élő sörfőző, Kovács József Olasz volt, aki a tavalyi évben szervezte az első sörfőzőtalálkozót a Sashalmon levő Legenda Sörfőzde Centerben.

     – Az volt a célom, hogy népszerűsítsem a házi sörfőzést, amely anno engem is magával ragadott, illetve, hogy a sörfőzés iránt érdeklődők minél több praktikus információhoz juthassanak – mondta a főszervező.

kepfile

Kovács József Olasz, a verseny főszervezője

   A tavalyi program sikere után pedig idén, szeptember 14-én második alkalommal is megrendezték a Home Brew Festival-t a kerületi sörfőzdében. Az idei rendezvény aktualitását az ismétlésen túl az is adta, hogy a Legenda Sörfőzde Center tulajdonosa éppen a héten nyitotta meg második Sörfőzők Boltját a Kövirózsa utca 8/B szám alatt. Így ma már két helyen, Sashalmon és Zuglóban (Vezér út 50.) lehet az országban a sörfőzéshez, a pálinka-, bor- és sajtkészítéshez szükséges eszközöket beszerezni. Mert hogy ilyen sörfőző szaküzlet sehol máshol nincsen, így Záhonytól Sopronig minden sörfőzőt ez a két üzlet lát el jó minőségű malátával, komlóval, illetve az egyéb eszközökkel.

   De mi is az a jó minőségű maláta és komló, illetve milyen eszközök kellenek ahhoz, hogy megfőzhessük álmaink sörreceptjét? Nos, ezekről a sörfőző titkokról is sok szó esett a szeptember 14-i fesztiválon, amikor is a sashalmi sörfőzdében az érdeklődők személyesen találkozhattak a legjobb hazai sörfőzőkkel, többek között a Balkezes Sörfőzde vezetőivel, vagy Csupor Marcival, a Csupor Sörök készítőjével, akiktől kérdéseikre első kézből kaphattak praktikus tanácsokat. De a vendégeknek érdemes volt beülniük az előadásokra is, mert azokon a söripar szakavatott képviselőitől az alapanyagokról, és a sörtörténelemről is sok mindent megtudhattak.
   A második Home Brew Festival-on az információs rendezvények mellett egy házi sörfőzőversenyt is tartottak, amely a fesztiválhoz hasonlóan igazi különlegesség volt, hisz a magyar sörfőzőknek nem szoktak külön versenyt szervezni. A mostani versenyen 35 magyar „pályaművet” értékelt a zsűri, amely értékelés a kóstolás után a hazai sörversenyek történetében első ízben nem papír alapon, hanem elektronikus úton történt. A szervezők megpróbáltak színes palettát összeállítani a házi sörfőzők számára, ám idén is bebizonyosodott, hogy a legnépszerűbb kategória továbbra is az IPA.

kepfile

35 magyar „pályaművet” értékelt a zsűri

kepfile

A sörfőző eszközök mellé jó tanács is járt

   A második Home Brew Festival újfent bebizonyította, hogy a házi sörfőzést népszerűsítő program otthonra lelt a Legendában, ahol minden feltétel – hely, különterem, étel és ital – adott egy ekkora szabású rendezvény megszervezéséhez és lebonyolításához, ezért nagy valószínűséggel jövőre újabb fejezettel fog majd bővülni ez a tavaly kezdődött kertvárosi történet.                                                                                                                                                                                                                                                                                         Riersch Tamás

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2023. február 08.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez