Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28653928
   « Vissza

Karácsony a Sashalmi piacon

 « Cikkek és hírek 
2019. október 16.
 

   Karácsony Gergő fórumát hirdették meg a Sashalmi piacra szombat délelőttre, a helyi ellenzéki jelöltek csapata nagy izgalommal várta szépnövésű reménységüket. Karácsony Gergő ezen a napon 24 óra alatt járt körbe 23 kerületet, így érthető, hogy jó félóra késéssel érkezett meg. 

    Előbb egy ledfalas kisteherautó érkezett, mindhárom oldalán Karácsony foglalta vissza Budapestet, majd feltűnt a jelölt is, amint nagy léptekkel közeledett a Tiszakécskei zöldséges irányából a Rossmann elé. Itt összetalálkozott egy piacra igyekvő férfivel, aki ránézett Karácsonyra, majd hogy megismerte, egy jó nagyot köpött a cipője elé, majd kikerülte, és tüntetőleg elvonult a piac felé.

  Karácsony mindezt úgy fogadta mosolyogva, mint bármely más természeti jelenséget, hogy süt itt a nap, csicseregnek a madarak, lába elé köpnek a választók, mily szép nap ez a mai... Aztán következett a szokásos videofelvétel a Facebook-ra, ahol egymást dicsérgették Nemes Gábor polgármesterjelölttel és az összesereglett képviselőjelöltekkel.

kepfile

Nemes Gábor, Karácsony Gergő, mögötte a Vadhajtások bloggere, Dede Zsolt trollkodik az ásóval. Az önkormányzatokba bekerült kétfarkúkutyások javaslata szerint Karácsonyra GPS-t kell szerelni, hogy ha elássák, tudják, hol kell keresni...

    Már szinte vége volt az interjúnak, amikor feltűnt a közelben Dede Zsolt, a Vadhajtások bloggere, a közismert troll. Előbb az utca túlfelén kezdett el ásni, hangosan szólítgatva Gerit (ahogy mondta), majd ásójával megpróbált átballagni a hívei körében álló Karácsonyhoz. Vajda és Csizmazia képviselők élőfalként állták útját, de hiába, csak odaért mellé. Megmutogatta az ásót, majd beállt Karácsony mögé, hogy jó fotók is készülhessenek. Közben figyelmeztette Karácsonyt jó hangosan, hogy nehogy Zugló felé vegye az irányt, mert éppúgy elássák, mint a három éve nyomtalanul eltűnt Sápi Attila szocialista képviselőt. Vajda és Csizmazia képviselők szamárfület tartottak a blogger fejéhez, hogy enyhítsék a helyzetet, majd Vajda egy határozott mozdulattal megszerezte az ásót, elballagott vele a kocsijához, és hadizsákmányként magáévá tette. – Loptok, mint mindig – korholta Vajdát a blogger, majd elsétált (tán nem is bánta, hogy nem kell azzal az ásóval bajlódnia, amit itt vett közvetlenül az akció előtt a piac mögötti Gazdaboltban).
    Végül Karácsony is távozásra fogta a dolgot, csináltak még pár fotót a képviselő-jelöltek családtagjaival, majd pár fős stábjával átmentek a piacon a Thököly úton parkoló Párbeszéd-feliratú mikrobuszhoz. Kamerával ketten is követtük, s már a kocsinál jártunk, mikor Karácsony megfordult, és kissé felemelt hangon megköszönte a sajtó kiemelt figyelmét. Valójában csak arra voltunk kíváncsiak, hogy miként viszonyul a híres jelölthöz a piac közönsége (nagyjából sehogy), és hogy tényleg elmegy-e, vagy útközben esetleg elássák.
   Aztán hogy elmúlott a választás, és a választók akaratából a Kétfarkú kutya nevű viccpárt is több kerületben képviselethez jutott, kiderült, hogy a programjukban szerepel Karácsony védelme: szereljenek rá GPS-t, hogy ha mégis elásnák, lehessen tudni, hogy hol keressék... (Ferenci)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez