Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.29. vasárnap
Adél
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26380466
   « Vissza

A világ legjobbja a Kertvárosban

 « Cikkek és hírek 
2019. október 16.
 

    Még az oly sokat látott Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Körnek is csak ritkán adatik meg, hogy egy sportágban a világ legjobbjának megválasztott sportolót lássa vendégül. Október 2-án azonban pont ez történt: az idei első őszi rendezvényükön ugyanis nem más, mint a 2018-as esztendő legjobb kötöttfogású birkózója volt a vendégük Bácsi Péter személyében.  

   Az Erzsébetligeti Színház Harmónia termében megrendezett eseményre szerencsére most is sokan voltak kíváncsiak, így első pillanattól kezdve jó hangulatban telt a rendezvény. Bácsi Péter az első blokkban a közelmúltban megrendezett kazahsztáni olimpiai kvalifikációs világbajnokságot értékelte, melyen mint a hazai szövetség szakmai igazgatója vett részt. 

   Elmondása szerint az olimpiai helyekért folyó küzdelemben most sokkal jobban állunk, mint ahol az elmúlt ötkarikás ciklusok hasonló szakaszában tartottunk, a Nur-Szultanban szerzett négy kvótával és négy éremmel maximálisan elégedettek lehetünk. Bácsi Péter szerint Tokióban akár 6-7 birkózóval is képviseltethetjük majd magunkat.

kepfile

Bácsi Péter, az elmúlt év legjobb kötöttfogású birkózója

   A program további részében már a Fradi birkózójának pályafutása volt a téma. Péter mesélt a kezdetekről, a gyáli birkózóéletről, majd részletesen kitért a világversenyeken elért eredményeire. A közönség pedig egy alkalmi tárlatvezetésen is részt vehetett: Péter ugyanis mind a négy világ- és Európa-bajnoki aranyérmét, illetve mindkét vébéövét elhozta és megmutatta. A 82 kg-ban birkózó sportoló elmondta, a 2018-as hazai rendezésű világbajnokság pályafutása csúcspontja volt, melyet családja, barátai és a magyar közönség előtt sikerült megnyernie, ezzel pedig a koronát is feltehette pályafutására. Mint mondta, 36 évesen bölcs döntést hozott, amikor bejelentette a visszavonulását.

  Bácsi Péter szűkebb hazájában, Gyálon a közéletbe is belekóstolt már, az előző ciklusban önkormányzati képviselőként vezette a helyi Ifjúsági és Sport Bizottságot, és, mint mondta, október 13 után annak ellenére is szeretné folytatni ezt a munkát, hogy már megtapasztalta, a közélet nem éppen arról a sportszerű és férfias küzdelemről szól, amit ő a birkózószőnyegen megszokott.

  (Bácsi Péter körzetében 66,8 százalékos győzelmet aratott a Fidesz-KDNP színeiben ellenzéki jelölttársával szemben. A szerk.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez