Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.29. vasárnap
Adél
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26379181
   « Vissza

Olimpikon karácsonyra

 « Cikkek és hírek 
2019. december 11.
 

 Miközben azon izgulunk, hogy az olimpiai szereplésre esélyes kerületi sportolók közül kinek sikerül majd kvalifikálnia magát a 2020-as tokiói Nyári Játékokra, egy olimpikont szinte készen kaptunk. Mondhatnánk azt is, hogy a kerület legnagyobb karácsonyi ajándéka Péni István sportlövő Sashalomra való költözése volt. István ugyanis biztos olimpiai résztvevőnek számít, aki ráadásul Tokióban is éremesélyesként versenyezhet majd.

  – Bár az eddigi életem Zuglóhoz kötődött, oda születtem, ott jártam iskolába, eddig ott laktam és ma is ott, az UTE Mexikói úti lőterén edzek, mégis örömmel jöttem Sashalomra. A nagyapám és az édesanyám révén kötődtünk és kötődünk ma is az EMG gyárhoz, ipari telephez, amely pont az új otthonom közelében van, így gyakorlatilag hazajöttem a kerületbe.

kepfile

Péni István, az Év Férfi Sportlövője cím birtokosa a XVI. kerületbe költözött

  Péni István 2014 és 2017 után idén harmadszor érdemelte ki az Év Férfi Sportlövője kitüntető címet. Ehhez a díjhoz nagyban hozzájárult, hogy már februárban – a magyar sportolók közül harmadikként – olimpiai kvótát szerzett az indiai világkupán elért aranyérmével. Majd éves jó szereplését egy nyári minszki Európa Játékokon szerzett bronzéremmel tetézte. Nemrég a kínai Putijanban rendezett világkupa-döntőben – mely versenyre minden számban a világ 16 legjobb sportlövőjét hívták meg – egy 2. és egy 4. helyezést ért el. Ráadásul mindkét sikert olimpiai számban aratta.

  – Az idei évem nagyon mozgalmas volt, rengeteget utaztam, egy picit el is fáradtam a nagy menetelésben, aminek az Európa-bajnokságon ittam meg a levét, hisz ott nem sikerült döntőbe jutnom. Az olimpiára sokkal tudatosabban szeretnék majd felkészülni, kevesebbet akarok utazgatni, többet fogok edzőtáborozni, és megpróbálok a felkészülésem mellett másra, mint például az egyetemi tanulmányaimra is fókuszálni. A cél azonban mindenképpen a nyári tokiói szereplés lesz. Ezzel kelek és ezzel fekszem minden áldott nap. Bár tudom, hogy mi a célom és mit akarok elérni, azzal is tisztában vagyok, hogy minden majd ott és azon a napon fog csak eldőlni. Nagyon erősnek kell lennem mentálisan, és meg kell próbálnom az olimpiai rutinomat is minél jobban kihasználni.

  Péni István immár kertvárosi sportolóként szerepel majd februárban a lengyelországi Európa-bajnokságon. Ezt követően az olimpiai kvótaszerzés helyszínén, Új-Delhiben is lőállásba áll majd, illetve áprilisban részt vesz a tokiói előolimpián is. A Nyári Játékokon pedig várhatóan három számban, a 10 méteres légpuskában, az 50 méteres szabadpuskában és a mix versenyszámban (férfi – női vegyescsapatban) szurkolhatunk majd neki. Péni István juniorként mindent – világ- és Európa-bajnokságot, ifjúsági olimpiát – megnyert, a felnőttek között pedig a vébékről egy ezüstje, az Európa-bajnokságokról pedig két ezüst- és három bronzérme van. A riói olimpián legfiatalabb sportlövőként a 10 méteres légpuskaszámban 13. lett, majd az összetett versenyben az eddigi legjobb magyar eredménnyel 1172 körrel a 12. helyen végzett.
                                                                                                                                                             Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez