Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656906
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2020. február 19.
 

XIV. kerület

Szeméttüzek

A Zászlós utca 34. szám alatti, hajléktalanok által önkényesen lakott kétszintes épület 2x3 méteres helyiségében kigyulladt az összehordott szemét január 9-én délután. A tűzoltók egy C sugárral oltottak, majd átszellőztették az épületet.
A Teleki Blanka utca 17-ben, a MÁV tulajdonában lévő, elhagyott üzemi területen kiégett egy szeméttel teli 15 négyzetméteres épület január 20-án. Az oltás egy D sugárral történt.
Hulladékot gyújtottak meg hajléktalanok február 6-án a Mexikói út 71. alatti elhagyatott háznál, a sínek mentén. A fekete füstöt eregető tűznek a tűzoltók vetettek véget.

Közlekedési mentések

Opel Vectra karambolozott a BKK 62/A jelzésű villamosával január 14-én 17 órakor a Nagy Lajos király útja és Szabács utca sarkánál. Ketten súlyosan megsérültek, egyiküket feszítő-vágóval mentették ki az autóból.
Január 16-án 18 óra után két személyautó ütközött a Hungária körút 189. előtt, személyi sérülés nem történt. Az úttestre hűtőfolyadék, olaj, törmelék került, a forgalmi akadályt a raj drótkötél segítségével szüntette meg.
Február 2-án a Kerepesi úton, a Pillangó utcai metróállomás előtt két BMW személygépkocsi ütközött az Örs vezér tere felé hajtva 23 óra előtt. Az egyik kocsi kiütött egy fát a sávelválasztó részen és totálkáros lett, a másiknak az oldala és kerekei rongálódtak. Egy súlyos sérültet a mentők a Baleseti intézetbe szállítottak.
Február 3-án éjfélkor villanyoszlopnak hajtott egy személyautó az Ond vezér útja 21. előtt. A két sérült közül az egyiket feszítő-vágóval szabadították ki.
A Hungária körút 75. előtt VW és Audi típusú kocsik ütköztek február 6-án 19 órakor. Két sérültet a mentők a Baleseti intézetbe vittek.

Lakásfelnyitás

Harmadik emeleti lakásának előszobájában elesett egy idős úr a Hungária körúton január 21-én reggel. Mivel nem bírt ajtót nyitni, a tűzoltók az ajtót feltörve adtak utat a mentőknek, akik az illetőt kivizsgálásra kórházba vitték.
Január 22-én a Gvadányi úton rendőrségi kérésre egy hetedik emeleti lakást törtek fel, bent egy elhunytat találtak.
Január 28-án egy Rákosfalva parki, hetedik emeleti lakásban elesett az idős lakó és segítséget kért. A tűzoltók a bejárati ajtót feltörve hatoltak be.
Február 2-án 8 óra 2 perckor idős személy kért segítséget Utász utcai, harmadik emeleti lakásába. A raj a bejárati ajtó felfeszítésével jutott be, az illetőt – akit a földön fekve találtak – átadták a mentőknek.
Február 3-án a gondozó hívására az Ilka utcába ment a raj, mert egy idős lakó nem adott életjelet magáról. Az illetőt bent találták, sérülései nem voltak.

Csőtörés

A Szatmár utca 71. alatti ház előtt csőtörés történt január 21-én. A víz betört a családi ház 40 négyzetméteres pincéjébe, ahonnan a tűzoltók 10 köbméternyit szivattyúztak ki.

Füstölgő busz

A Mogyoródi út és Hungária körút sarkánál befogott egy Volvo 7900-as Volán-busz második tengelyén a baloldali fék január 29-én este fél 10-kor. A túlhevülés okozta füstölgést a sofőr egy 6 kg-os ABC-poroltóval megszüntette.

Kigyulladt konnektor

Egy Adria sétányon lévő első emeleti lakás szobájában konnektor okozott tüzet január 29-én este. A lakók intenzív füstölésre lettek figyelmesek, a berendezési tárgyak egy négyzetméteren megégtek. A tüzet a raj kiérkezése előtt sikerült eloltaniuk.

Fakárok

A Rákosrendező pályaudvar területén egy 10 méteres fa a feljáró vágányra dőlt, majd felsővezetéket érintve meggyulladt február 2-án. A tűzoltók áramtalanítás után egy D sugárral oltottak.
Február 4-én 13 óra 19 perckor hívták a rajt a Gyarmat utca 58-ba: egy nyolcméteres fa kerítésre és egy személyautóra dőlt, aminek teteje, eleje és hátsó része megrongálódott. 17 óra 11 perckor a Torontál utcába szólt a riasztás: egy 3 méteres faág parkoló gépkocsikra szakadt. Ezután a Fűrész utca 133-hoz vonultak ki, itt egy 8 méteres faág dőlt villanyvezetékre. Áramtalanítás után létrával, daruval és fűrésszel mentesítettek. E napon még két helyszínre ment ki raj: a Thököly út 47-nél 15 méteres fa kettéhasadva kerítésre és a szomszédos fákra hasadt, a Hungária körút 175. előtt egy fa pedig parkoló autóra zuhant.
Február 6-án a Ráskay utca 80. előtt faág hasadt vezetékekre, veszélyeztetve a gyalogosforgalmat.
Február 8-án a Róna park 1. előtt két kidőlt fát fűrészeltek szét.

Lógó bádog

A Nagy Lajos király útja 112-nél egy üzlet tetejéről lógott a szél által feltépett 2 négyzetméteres bádoglemez, amit február 7-én kézi erővel szedtek le.

Szétroppant cserépkályha

Február 9-én délután egy Thököly úti társasházi lakás szobájában túlhevülés miatt szétroppant a cserépkályha. Tűz nem keletkezett, az idős lakó zavart állapotban fogadta a tűzoltókat, a mentők a helyszínen vizsgálták ki.

XVI. kerület

Lakásfelnyitás

Idős ember elesve József utcai családi házában, nem bírt ajtót nyitni a segítségnek. A tűzoltók károkozás nélkül hatoltak be, majd átadták a helyszínt a mentőknek január 8-án.
Február 8-án délután egy Újszász utcai, harmadik emeleti lakásba a fölötte lévő lakás erkélyéről, kötéllel leereszkedve hatolt be a raj rendőrségi kérésre.

Gyerek az erkélyen

Kizárta magát az erkélyre egy gyermek a Kicsi utcában január 10-én délben. A raj az erkélyajtót erővel törte fel, nagy baj nem történt az ijedtségen kívül.

Égő kazánház

Január 18-án 18 óra 10 perckor riasztották a tűzoltókat egy Rákosi úti autószerelő műhelybe, ahol tűz keletkezett a kazánházban. Károsodott a kazán, a helyisége, az ehhez közlekedő folyosóval kapcsolódó konyha berendezése, és az egész műhely kormozódott. Senki nem sérült meg.

Forró hamu

Kivitték a forró hamut az udvarra a Kőszál utcában, ettől a családi ház homlokzati szigetelése kigyulladt január 20-án reggel.

Sínekre hajtott

A Csömöri út 1-nél (a felüljáró alatt) egy Mercedes a vasúti sínekre hajtva fennakadt január 21-én este, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók fecskendő-tömlővel levontatták a kocsit a pályáról.

Működött a füstgép

Január 27-én délután egy János utcai házból füstöt láttak kiömleni, értesítették a tűzoltókat. A helyszínen egy színpadtechnikával foglalkozó cég füstgépet tesztelt sikeresen.

Lezárták a kazánt

Egy Kendermag utcai családi ház fürdőszobájában bejelzett a CO-riasztó január 28-án este. A helyiségben „B” típusú Vaillant kombi cirkó üzemelt egyedi kialakítású kémény-bekötéssel. A Gázművek lezárta a készüléket.

Fakárok

Február 4-én sok helyre riasztották a tűzoltókat. A Budapesti út 118-nál 4 méteres faág szakadt le az úttestre. A Kossuth Lajos utca 63-ban 12 méteres, félig kidőlt fenyőfa veszélyeztette a lakóházat.
Nyolcméteres fa dőlt a ház tetejére a Rákosi út 74-ben. A Simándi út 6. udvarán vészesen megdőlt egy fenyőfa az épület felé. Hatalmas fa dőlt az útra – mindkét sávot elfoglalva – a Budapesti út 106-nál. A Thököly út 50-nél tízméteres fenyőfa a családi ház udvaráról az úttest felé kidőlve elektromos vezetékekre zuhant.
Február 5-én a Wesselényi utcába szólt a riasztás, ahol egy családi ház udvarából 15 méteres fenyőfa kifordulva a talajból a szomszédos háztetőre dőlt.

Téves jelzés

Egy Cinkotakert utcai házban riasztott a CO-jelző február 4-én délben. A tűzoltók és a Gázművek mérései nem mutattak ki gázkoncentrációt.

Ledőlt bútor

Február 5-én délelőtt egy Tavirózsa téri lakás előszobájában egy eldőlt bútor eltorlaszolta a bejárati ajtót. Bent két gyermek tartózkodott, édesanyjuk kint rekedt. A tűzoltók az erkélyen át hatoltak be az első emeleti lakásba és eltávolították a torlaszt. A gyerekeknek nem esett bajuk.

Leszakadt vezeték

Február 7-én reggel mentek ki a tűzoltók a Bács utca 41-hez, mert leszakadt a távközlési vezeték. Feszültséget nem mértek benne, feltekerve rögzítették az oszlophoz.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez