Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658302
   « Vissza

A leghíresebb sikerKovács

 « Cikkek és hírek 
2020. február 19.
 

Bekerült a Hírességek Csarnokába

kepfile

Képek: Magyar Jégkorong Szövetség

   Kovácsnak lenni már önmagában sikertörténet a XVI. kerületben. Még akkor is, ha ezzel a névvel nem pont polgármester az ember. (És itt nemcsak a Kertváros vezetőjére, Kovács Péterre gondolunk, hanem a szomszédos Kőbányáéra is, hisz az ottani vezető, Kovács Róbert is kertvárosi gyökerekkel rendelkezik.) Egy kerületünkben élő másik sikerKovács ugyanis nemrég hatalmas elismerésben részesült. Kovács Zoltánt, a Magyar Jégkorong Szövetség alelnökét a Hall of Fame (Hírességek Csarnoka)-tagsággal egyenértékű Paul Loicq-díjjal jutalmazta február elején a Nemzetközi Jégkorong Szövetség.

   Kovács Zoltán 1972-ben, tízévesen kezdett el jégkorongozni a KSI-ben, mely klub színeiben U16-os és U18-as korosztályban is bajnoki címet szerzett. Az ifjúsági és a juniorválogatott tagjaként egy-egy világbajnokságon is részt vehetett, felnőttként pedig az FTC színeiben kétszeres magyar bajnok volt. Aktív pályafutását Dunaújvárosban fejezte be. 1984-től edzősködött is, másfél évtizedet töltött a Fradinál, ahol többek között Szuper Levente, Budai Krisztián, Kincses Gergely, Majoross Gergely, Fodor Szabolcs, Fekete Dániel, Hoffmann Attila, Buzás Norbert és Kis András is a játékosai voltak. 2000 és 2008 között a MAC utánpótlásában dolgozott, itt olyanok pallérozódtak a kezei alatt, mint Sebők Balázs, Nagy Krisztián, Rafaj Attila, Németh Péter vagy Jászai Dávid.
   1984 óta tölt be fontos szerepet a hazai szövetségnél, ahol négy évig szövetségi titkár, majd 1998 és 2017 között főtitkár volt. Nevéhez kötődik számos magyarországi világbajnokság megrendezése, valamint Kanadától Finnországon át Svédországig a világelithez tartozó nagyválogatottak hazánkba csábítása is, amely válogatottak mindig telt házas arénameccseken népszerűsítették a jégkorongsportot. 2017 óta a szövetség alelnöke, elsődleges feladata pedig a nemzetközi kapcsolatok erősítése. 2010-12 között az IIHF utánpótlás-bizottságának volt a tagja, míg nyolcadik éve a nemzetközi szövetség jégpályabizottságának munkájában vesz részt.

kepfile

   Kovács Zoltán a májusi „A” csoportos világbajnokságon veheti majd át a rangos díjat, egyidejűleg az új IIHF Hall of Fame-tagok beiktatásával. Az IIHF Halhatatlanok csarnokának mindössze két magyar tagja van: az immár 96 esztendős Pásztor György és Schell László játékvezető, míg a fiatalon elhunyt szapporói hős, ifj. Ocskay Gábor a tagsággal ugyancsak egyenértékű Bibi Torriani-díjat kapta meg. Hozzájuk csatlakozik most Kovács Zoltán.
   – A díjazott én vagyok, de az elismerés leginkább a magyar jégkorong elmúlt 25 éves fejlődésén dolgozóknak szól – mondta. – Remélem, a sportágunk továbbra is felfelé halad majd, a jégkorong-társadalom pedig ezután is hasonló sikereket fog megélni, mint amilyen Szapporo, Krakkó és Szentpétervár volt.

  Kovács Zoltán kertvárosi lokálpatriótaként egyik szószólója volt annak, hogy a kerületben jégpálya épülhessen. Ezen minőségében is nagy elismerésben részesült, hisz az önkormányzat épp a januári testületi ülésén döntött arról, hogy egyik mátyásföldi ingatlanát jégpályépítés céljából egy magántulajdonosnak eladja.
                                                                                                                                                              Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez