Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656825
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Rák jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2020. június 13.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

  Idén június 20-tól július 22-ig tartózkodik a Nap a Rák jegyében. Pontosan 23óra 43percre tehető az égi pillanat, amikor megtörténik a nyári napforduló az északi féltekén. A fényesség kulminációja jelzi a nyár kezdetét, mely idén más, mint az elmúlt években. Ez a pandémia, mely figyelmeztetésszerűen rátelepedett az emberiségre reményeink szerint a végéhez közeledik. Mi itt a Kárpát medencében úgy néz ki, hogy jóval kisebb veszteségekkel megúsztuk, mint a „civilizált” nyugat. Az idézőjel nem véletlen, ugyanis úgy tűnik, hogy amit „odaátról” évtizedekig hittünk, csak egy szép álom volt, egy lassan, de biztosan eltünedező illúzió foszlány.

   A világ nyitogatja kapuit, főleg a turizmusból élő országok igyekeznek visszacsalogatni a pihenni vágyókat. Minden államnak az a gazdasági érdeke, hogy a hazai turizmusára fektesse a hangsúlyt. Mifelénk nagy valószínűséggel ez lesz az idei trend. Talán nem is baj. Különben sem kell messzi tájakra utazni ahhoz, hogy az ember jól érezze magát. A pesszimisták bárhol elérhetik, hogy rosszul érezhessék magukat, külső ok és indok, negatív élethelyzet ott hever a földön, csak le kell hajolni érte. És az optimisták, igen, ők mindenhol jól érezik magukat. A külső világ minden esetben az egyén belső világának a tükre. A Rák negatív jegy, ezért van benne egy veleszületett pesszimizmus, és valljuk be, nem tartozik az önbizalomtól duzzadó emberek halmazába. Talán ebből is adódik az, hogy kivárásra játszik, az utolsó utáni pillanatban kezd valamit az aktuális élethelyzetében. A passzív emberek többnyire valamire reagálnak, ami néha lépéskényszer benyomását keltik. Ez persze látszólagos, mert a Rák passzivitása mögött egy ösztönös manipuláció búvik meg. Kardinalitása folytán tudja, hogy merre tart, és úgy rendezi be élete színpadát, hogy a szereplők saját forgatókönyvét valósítsák meg.
   A Rák uralkodó planétája a Hold. Ezért nemre való tekintettel, erős a női princípium e jegy szülöttjénél. Egy régi mondás szerint, az asszony ingatag. Változékony, érzelmei dominálják személyiségét, hangulatai meghatározzák viszonyulásait, cselekedeteit. Nyitott, befogadó és hajlékony. Sejtelmes, mint az éjszaka dallama, mint a tó tükrén átsuhanó csillagfény. Az éjszaka, a sötét analóg az ember tudattalanjával. Nemcsak egyéni, hanem közös tudattalan is létezik. Ezért mondják, hogy a jó gondolatainkkal, a jó cselekedeteinkkel hozzáadunk valamit a világ fényéhez. A negatív teremtés, a rossz gondolat, az aljas beszéd és gonosz tett a sötétség birodalmát erősíti. Hogy mi a jó, és mi a rossz? Egyesek szerint megítélés kérdése. Tegyük szívünkre a kezünket! Mindenki tudja, hogy mi a jó. Mert minden emberben van jó. Mint ahogy minden emberben van rossz is. Az irányt mi szabjuk meg. A döntéseink felelőssége nem átruházható.
  A bajban mindig emberségünk tevődik próbára. Az, hogy mennyire figyelünk oda egymásra. A gondoskodás a legmagasabb szintű Rák analógia. A megtapasztalt paradoxon a járvány legintenzívebb pillanataiban pont az volt, hogy egyeseken úgy tudunk segíteni, ha távolságot tartunk. Ha nem érintkezünk. Most mindenki megtapasztalhatta a virtuális kapcsolatokat jellemző személytelenséget. Az igazi, a valós, az élő találkozások fájó hiányát. Az érintés, az ölelés, a közvetlenség, beszéd és testbeszéd hozzánk tartozik.
   A hónap első napján újhold van. Ilyenkor támogatott minden újrakezdés. A régit meghaladtuk, ami volt elmúlt. Már semmi nem a régi. A nosztalgiának nincs helye. De tudnunk kell azt, hogy az ember nem gép, hanem élőlény, lelkiséggel, érzelmekkel megáldva. Ezt nem lehet hosszú távon mellőzni. Fel lehet függeszteni, de eltörölni nem. Az élet élni akar és nem szenvedni. Az élet, a halál és az újjászületés karmikus körforgását ember nem képes megszüntetni. Mindannyian Isten kezében vagyunk. Még az is, aki nem így gondolja.

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
Vigyázzanak magukra és egymásra!                    Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez