Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.02.06. hétfő
Dorottya, Dóra
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26451210
   « Vissza

Tizenhat kilométeres túra a tizenhatodik kerületben

 « Cikkek és hírek 
2020. augusztus 19.
 

kepfile

  A Sashalmi piacon vettük észre a szombati bevásárlás során, hogy valami szerveződőben van a közösségi terem előtti téren. Mint közelebbről kiderült, a TeljesítményTúrázók Társasága a saját túrázói körében túrát hirdetett a XVI. kerületben, mégpedig két útvonalon: a rövidebben nyolc kilométer volt a táv, a hosszabb 16 kilométert tett meg a kerület szép környezetében.
  A túra híre sokakat vonzott a szokásos túrázók közül, a szervezők mondták, hogy még Békéscsabáról is érkeztek, hogy bejárják a kerületet. Vonzerő lehetett még az is, hogy ez a túra (mármint a teljesítése) beszámít a túrázók Budapest Bajnokságába.
  Az indulás és az érkezés helyszíne a Sashalmi piacon volt, és az eredményesség feltételéül szabták, hogy aki innen 10-kor elindul, az legalább délután 4 óráig megérkezzen. Az útvonal a Lándzsa lakótelepen át a Pesti határútra vezetett. Itt, majd a repülőtéren is volt egy ellenőrző pont, a következő a Táncsics utcai Szamóca cukiban, majd a Cinkotai tájházban. Innen hosszú út vezetett a Hermina úti bringapark ellenőrző pontjához, majd egyenes út a Hermina és a Gáspár utcán át a Reformátorok teréhez. Innen már csak a piacot kellett célba venni és meg is volt a 16 kilométeres séta.
  A rövidebb, nyolc kilométeres táv rövidebben vitt el a Szamócához, onnan a Centi lakótelep volt a cél, majd ha megtalálták a bronz állatot a Centi sor mellett, indulhattak a résztvevők a Reformátorok terére, s onnan a célhoz.
  A túrázók igen dekoratív, helyi jelképekkel díszített oklevelet és kitűzőt kaptak, a nyolc kilométeresek kicsit, a többiek nagyobbat.

kepfile

   Egy XVIII. kerületi család mondta, hogy milyen szép volt a túra, kár hogy náluk nem rendeznek ilyet. Rögtön javasoltuk, hogy a 18. kerületben stílszerűen meg lehetne rendezni a Szaniszló Sándor polgármesteri emlék­túrát, ami az ottani MSZP irodától indulna és 18 kilométeres (politikailag inkorrekt) bolyongás után kötne ki végül a DK-irodánál...
   De félre a tréfával: köszönjük a túrát a szervezőknek, kiemelten Pinkert Lászlónak, aki amellett, hogy oszlopos tagja az egyesületnek, kerületi lakótársunk. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez