Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655809
   « Vissza

Ikarus nap a felújított művelődési házban

 « Cikkek és hírek 
2020. szeptember 16.
 

kepfile

Ünnepélyes megnyitó a felújított Ikarus Művelődési Ház előtt

 Hagyományosan szeptember elején tartják immár 14 éve az Ikarus gyár dicső múltjára emlékező Ikarus napot a Kertvárosban. Ekkor összegyűlnek a régi dolgozók, nosztalgia buszok érkeznek az ország minden tájáról, és eljönnek a veterán járművek szerelmesei is.
 Mindeddig az Ikarus sporttelep adott otthont a rendezvénynek, ahol egy évvel ezelőtt ismerkedhettünk meg az Ikarus új kínai tulajdonosaival, akik árverésen vásárolták meg a gyár területét, majd később a művelődési házat is. Akkor Zhan Xiaorong ígéretet tett arra, hogy gondoskodni fognak egy Ikarus múzeum létrehozásáról.
  Ki gondolta volna, hogy ez az ígéret egy éven belül megvalósul, sőt: a nosztalgikus eseménynek szeptember 12-én már a gyönyörűen felújított Ikarus Művelődési Ház adott otthont.
  Az ünnepélyes megnyitón a rendezvény motorja, Szabó Zsóka köszöntötte a megjelenteket, majd Szatmáry Kristóf ország­gyűlési képviselő arról beszélt, hogy mindmostanáig csak az Ikarus hanyatlását szemlélhettük fájó szívvel, de mióta új tulajdonos vette át az irányítást, minden megfordult, és a régen nagynevű Ikarus a felemelkedés irányába indult, ami azért is kiváló, hiszen a kerületben nagyon sokan érzelmileg is kötődnek az egykori buszgyárhoz.
  Ezután ünnepélyes zászlófelvonásra került sor: a kínai és a magyar lobogó között harmadiknak kúszott fel az Ikarus lobogója, ami mintha kissé magasabbra is ért volna, mint a másik kettő – erre utalt beszédében Kovács Péter polgármester, kívánva, hogy a kínai-magyar kapcsolatoknak az Ikarus legyen a zászlóshajója, teremtsen minél több környezetbarát új munkahelyet, ahogyan az szándékukban áll az új tulajdonosoknak.

kepfile

   Ezután Zhan Lihong (Piroska). számolt be arról, hogy mi mindet végeztek az elmúlt egy évben (A beszédet Fülöp Ferenc fordította). A legfontosabb a biztonságos működés, ezért elvégezték az elektromos hálózat felülvizsgálatát, a berendezések cseréjét. Hatalmas működési veszteséget okoztak a törött, 70-80 éves vízcsövek, amelyeket kicseréltek. Elvégezték a művelődési ház felújítását is. A gyár területén nagyon sok épület teteje beengedte az esővizet, ezeket is folyamatosan javítják. Folytatják a felújításokat, és közös összefogással szeretnének eredményeket elérni.

kepfile

Megnyílt az Ikarus Múzeum a művelődési házban – látogatható minden hónap utolsó szombatján 10-14 óráig

 Adamis Gábor arról beszélt, hogy az Ikarus új tulajdonosa megérdemli a bizalmat. Ezután ünnepélyes szalagátvágás következett, majd megnyílt az eredeti fényében pompázó művelődési ház, melynek a felső emeletén egy grafikán megtekinthető, hogyan képzelik a gyár jövőjét. A járvány miatt a befektetők érdeklődése visszafogott, de várják a helyi vállalkozók jelentkezését is, hiszen hely egyelőre bőven van. Az Ikarus Parkhoz a kapcsolat elérhető az interneten. (F)





 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez