Hozzávalók (4 személyre:)
450 g száraz spagetti, só, bors; extra szűz olívaolaj; 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva; 1-2 szárított, morzsolt piros chili; 400 g megtisztított, nyers garnéla; 1 kis borospohárnyi fehérbor; 2 púpozott ek paradicsompüré konzerv; 1 citrom leve; 2 maréknyi durvára vágott ruccola
Főzzük meg a spagettit a csomagoláson látható utasítás szerint. Forró olívaolajban, serpenyőben, megpirítjuk a fokhagymát és a chilit. Amikor színesedni kezd, tegyük hozzá a garnélát és pirítsuk egy percig. Öntsük hozzá a fehérbort, a paradicsompürét és főzzük egy-két percig. Zúdítsuk a tésztát a szószhoz, ráfacsarjuk a citromlevet, belekeverjük a ruccola felét. Tálalásnál megszórjuk a maradék ruccolával. |