Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658648
   « Vissza

Pláza lesz a strandon?

 « Cikkek és hírek 
2020. november 11.
 

kepfile

   Sajtótájékoztatón tiltakozott a XVI. kerület a főváros azon terve ellen, hogy rekreációs övezetből vállalkozói övezetbe sorolnák át a magántulajdonban lévő volt cinkotai strand területét. Mint Kovács Péter polgármester elmondta (amint közösségi oldalán is közzétette), a fővárosi településszerkezeti terv felülvizsgálata során most ősszel került be a tervek közé ez az átminősítés, mégpedig úgymond civil kezdeményezésként – nem meglepő módon a „civil kezdeményező” a terület tulajdonosa volt... (Feltehetőleg bármely kerületi civil szívesen kezdeményezné azt, hogy a birtokában lévő ingatlan értéke növekedjen a tízszeresére. A szerk.) A strand területét még 2004-ben vásárolta meg egy befektető, aki azóta több alkalommal tárgyalt a kerülettel a lehetséges beépítésről, de a rekreációs övezetbe sorolt strandterület csak korlátozott beépítést tenne lehetővé. Erre most a fővárosban sikerül valahogy elintézni, hogy lopakodva bekerüljön a zöldövezet átminősítésének civil kezdeményezése, ami ellen a XVI. kerület vezetése és Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő is határozottan tiltakozik, és várják Karácsony Gergely főpolgármester intézkedését.

kepfile

Miért lenne nagy baj a strand területének át­minősítése? A fenti képen látható az a csomóponti terv, ami a HÉV-Metró összekötésének részeként került megtervezésre. A képen látható, hogy az Ostoros út enyhén emelkedve előbb keresztezné mindkét HÉV-vonalat (a csömörit és a gödöllőit), melyek itt már az út alatt haladnának el, majd a Rádió utca fölött érné el a tovább emelkedő út a Szabadföld utat, ahol egy lámpás kereszteződés szabályozná a forgalmat. Ez a terv teljesen keresztbe szelné az egykori cinkotai strand területét.
Teljesen bizonytalan a HÉV-­Metró összekötés sorsa, amelynek része ez a terv. Ám ha bármilyen módon meg szeretné valaki valamikor oldani a csomópont problémáját, aligha képzelhető el ennél jobb megoldás. Ha időközben épül valami a strand területére, akkor azt le kellene bontani; ha csak úgy átminősítik, akkor a területet a jelenlegi ár tízszereséért tudná csak megszerezni a jövőbeni beruházó.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez