Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.31. kedd
Marcella
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26393810
   « Vissza

Diplomatikus főszerkesztő

 « Cikkek és hírek 
2020. december 9.
 

   2007-ben Vitézy Zsófiát, a Magyar Nemzet kiemelt szerzőjét, korábban a Magyar Hírlap zsurnalisztáját, az MTV munkatársát és a Reform című újság főszerkesztőjét választotta a kertvárosi önkormányzat képviselő-testülete a XVI. kerületi újság élére. 

kepfile

Vitézy Zsófi és kutyája

   A neves újságíró egészen 2010-ig szerkesztette a helyi önkormányzati újságot. Akkoriban e cikk szerzőjének is volt alkalma együtt dolgoznia vele. Zsófi, akiről köztudott volt, hogy a hazai közéletből jól ismert Vitézy családból származik (nagybátyja, Vitézy Tamás üzletember volt a Helyi Téma című újságcsalád kiötlője és kiadója), és ezáltal Orbán Viktornak is rokona, a hétköznapi életben nagyon is közvetlen személyiség volt. Gyakran tartotta például a szerkesztőségi megbeszéléseket saját, kőbányai otthonában, nem egyszer tartottunk éjszakai telefonos konzultációt a következő lapszámról, és rendszeres vendégnek számított az Erzsébetligeti Színház nagytermében rendezett Lokálpatrióták Bálján is. Elmondása szerint imádott hétvégenként a sashalmi piacon vásárolni, beszélgetni az emberekkel és válogatni a friss hazai termékek között.

   Távozó főszerkesztőről ritkán szoktunk megemlékezni, ám az ő későbbi karrierje megér egy misét. Zsófi a 2010-es kormányváltás után az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtófőnöke lett (helyét a XVI. kerületi újságnál Szabó Réka Zsuzsanna vette át), 2011 februárjában pedig a Budapesti Fesztiválközpont ügyvezető igazgatójának nevezték ki.
Két éven át személyesen irányította a világhírű Tavaszi Fesztivál programsorozatának szervezését, amit olyannyira jól csinált, hogy 2013-ban a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet irányításával bízták meg.

   A kertvárosi újság korábbi főszerkesztője most újabb fontos és különleges megbízatást kapott. November 23-án ugyanis az Országgyűlés külügyi bizottsága zárt ülésen három új nagykövet személyéről döntött. E szerint az új svájci magyar nagykövet Czukor József, a kubai magyar delegátus vezetője Heincz Balázs, míg a kolumbiai külképviseletünk első embere Vitézy Zsófia lesz, aki hamarosan Bogotába utazik, hogy megkezdhesse nagyköveti munkáját.
    Egykori munkatársai és a kertvárosi olvasók nevében is sok sikert kívánunk új megbízatásához.

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez