Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28757003
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Bak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2020. december 9.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

   Idén december 21-én lép be a Nap a Bak jegyébe, és 2021. január 19-ig fog itt tartózkodni. December 21-e egyben a téli napforduló, a kozmikus pillanat, amikor mifelénk a leghosszabb az éjszaka, és legrövidebb a nappal. Ez a rövid nap annyit jelent, hogy kb. 8,5 órát tartózkodik a Nap a horizont felett. Érdekességként megemlíthetjük, hogy az északi sarkon ez az év egyetlen napja, amikor a Nap nem kel fel. Akkor van leginkább szükségünk fényre, amikor a legnagyobb a sötétség. A korai keresztények 325-ben (hogy a pogány Mithrász és Sol Invictus ünnepet ellensúlyozzák vagy helyettesítsék) december 25-re tették a karácsonyt, Jézus születésnapjának ünnepét. Ez a döntés I. Konstantin római császárnak, illetve Alexandriai Szent Alexandrosznak köszönhető. Az ortodox kereszténységben ezt az ünnepet január 7-én tartják. Annyit érdemes megjegyezni, hogy Mithrász több vallásban és kultúrában – a hindu brahmanizmusban, a perzsa zoroasztrizmusban, a görög-római mithraizmusban – a felkelő nap istene. A mítoszok tanúsága szerint december 25-én született. A mithraizmusban 7 beavatási fokozat volt. Mindegyiket valamelyik ősbolygó princípiumának feleltették meg.
   A Bak ember komoly, visszafogott, szorgalmas és törekvő. Mindig az elérendő célok felé tekint. Annak, aki szeretne célba érni, áldozatokat kell hozni. Semmit sem adnak ingyen, semmi sem hull az ölünkbe, mindért keményen meg kell dolgozni. Az ún. karrieristák, akik fel szeretnének érni magasabb pozíciókba, éjt nappallá téve dolgoznak. Nem napi nyolc órát, inkább 12-14-et. A Bak jegy uralkodó planétája a Szaturnusz. A mithraizmus legmagasabb, 7. beavatási fokozatában az Atya bolygója. A szigorú atya, aki felügyeli a rendet. Korlátoz, de csak azt, aki nem ismeri fel, hogy szüksége van korlátokra. Aki korlátozza önmagát, tehát fegyelmezett, betartja a törvényeket és szabályokat, az nem kaphat külső korlátozást.
   A vírus analógiája, az Uránusz pont ellentétes tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Szaturnusz. Korlátlanul reprodukálja magát mindaddig, ameddig az immunrendszer meg nem állítja. De ha nyer, akkor is veszít, mert a gazdaszervezet halálával ő is elpusztul.
   Ha már újra elővettük a COVID-19 témáját, akkor van egy jó hírem: december 17-én a Szaturnusz átmegy a Vízöntő jegyébe. Ez annyit jelent, hogy megjelenik az oltóanyag és elkezdődik a járvány megszüntetése. Tudom, hogy sok ember vakcina-ellenes és rengeteg összeesküvés elmélet kering az interneten. De gondoljuk csak végig mennyi súlyos kimenetelű járványos betegséget sikerült megúszni a védőoltásoknak köszönhetően.
    Azt hiszem, mindannyiunknak elege van a maszkviselésből és a távolságtartásból. Ez akkor szűnhet meg, ha a vírus nem tud tovább fertőzni, és ennek a leggyorsabb és legkézenfekvőbb módja a vakcina beadatása. Ennek a vírusnak nem a magas mortalitása a félelmetes, hanem a kiszámíthatatlansága és a mai napig is okkult viselkedése. Szellemi értelemben kimondhatjuk, hogy a halál pillanatát senki sem kerülheti el. Ahogy a születés időpontja determinált, úgy a kaszás eljövetelének is rendelt ideje van. Szaturnusz az idő ura, és ha leperegnek életünk homokórájának szemcséi, akkor el kell hagynunk a földi síkot. Szerencsére a Jóistenen kívül senki sem tudja, hogy mennyi üzemanyagunk van az Élet nevű utazásunkhoz. Viszont a döntéseink következményeit viselnünk kell, ha tetszik, ha nem. A legjobb, ha odafigyelünk a jelzésekre, a szimbólumokra, melyek naponta üzennek nekünk.
    A legizgalmasabb az élet keresztrejtvénye. Ez pedig azt jelenti, hogy a lényeg megfejtése ránk vár. A kereszt titka az ember sorsfeladata. Miért születtünk? Mi a dolgunk a földön? A helyes megfejtéseket kérem, küldjék el a szerkesztőségbe vagy a szerző e-mail címére!

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
   Vigyázzanak magukra és egymásra!        Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez