Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658378
   « Vissza

Kertvárosi tornászhősök

 « Cikkek és hírek 
2021. január 20.
 

kepfile

Csoportkép a bronzérmes junior csapatról a verseny színhelyén – balról a negyedik a kertvárosi Béke Flóra

    Óriási sikert értek el a magyar tornászok a 2020-as esztendő legutolsó világversenyén, a törökországi Mersin-ben rendezett junior és felnőtt Európa-bajnokságon, ahol a férfiak egy arany-, egy ezüst- és három bronz-, a nők pedig két arany-, két ezüst és három bronzérmet szereztek. Sporttörténelmi diadal volt ez, hisz korábban sosem sikerült még csapatérmet szereznünk torna világversenyen (Európa- és világbajnokságon), most pedig minden számban – juniorok és felnőttek között, férfiak és nők versenyében egyaránt – volt magyar dobogós együttes. 

   Ugyancsak először fordult elő, hogy egy világversenyen egy magyar tornász – ezúttal a dunaújvárosi Kovács Zsófia – két aranyérmet nyerjen, illetve korábban még sosem állt két magyar sportoló egyszerre a dobogón. Mersin-ben ez felemáskorláton Kovács Zsófiának és Székely Zójának sikerült. És először fordult elő az is, hogy egyszerre két kertvárosi tornász is dobogóra állhasson egy világversenyen.
    Ebből a kiemelkedő eredményből ugyanis a kertvárosi tornászok is kivették a részüket: az egyaránt bronzérmes junior és felnőtt női csapatnak is volt Béke Flóra és Bácskay Csenge személyében egy-egy kertvárosi tagja. Az éremesőt követően nem csoda, hogy nagy ováció fogadta az Eb-ről hazaérkező tornászokat. A Liszt Ferenc repülőtérre kilátogató szurkolók, családtagok, barátok, edzők, klubtársak csokrokkal, lufikkal, plüssökkel várták a kontinensviadalról hazaérkező hősöket.
    – Tudjuk, hogy a pandémia miatt ez egy csonka Európa-bajnokság volt – mondta Altorjai Sándor csapatvezető a hazaérkezést követően –, de ez semmit sem von le a fiúk és a lányok produkciójából.
    Az összesen 12 érmet hozó magyar szereplésről most nincs módunk részletesen megemlékezni, ám a kertvárosi lányok diadala mellett nem mehetünk és nem is megyünk el szó nélkül. A decemberi Európa-bajnokságon először a junior lányok mutatkoztak be, akik felemáskorláton és gerendán még sokat hibáztak, ám talajon és ugrásban olyan produkcióval rukkoltak elő, amely a dobogó harmadik fokára (a román és ukrán csapat mögé) repítette őket.      A négyből két szeren erősítette az együttest Béke Flóra, a Sashalmi Tanoda nyolcadikos diákja, a Postás SE tornásza, aki ezzel a bronz­érmével pályafutása eddigi legjobb eredményét produkálta.
   – Szerintem fantasztikus eredményt értünk el, nagyon büszke vagyok a csapatra – mondta Flóra az Eb-sikert követően. – Én ugyan két szeren indultam, akkor próbáltam kizárni mindent, különben viszont figyeltem a táblát, és mindig néztem, hogy állunk. Nagyon összetartó együttes a miénk, mindig segítjük, biztatjuk egymást, nagyon régóta készülünk már együtt, szeretjük egymást, a sok munka mellett szerintem ez mind hozzájárult ahhoz, hogy bronzérmesek lettünk.
    A junior lányok versenyét követően a felnőttek következtek, akik között egy másik, Flóránál azért jóval rutinosabb kertvárosi versenyző is helyet kapott. Bácskay Csenge ugyanis már a 2018-as Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpián is megmutatta tehetségét, amikor ugrásban ezüstérmes lett. A mátyásföldi sportoló pályafutása decemberben újabb mérföldkőhöz érkezett, Csenge ugyanis már a felnőtt női válogatott tagjaként lett a csapattal bronzérmes (míg az ugrás szerenkénti döntőjében negyedik lett).
   – Nagyon örülök az éremnek, olyan hihetetlen érzés volt, hogy ott álltunk a dobogón, hiszen ez egy Európa-bajnokság volt, annak ellenére is, hogy akadtak hiányzók – mondta Csenge a sikert követően. – Ez a csapat nagyon összetartó, végig akarta a sikert, közös volt a célunk. Én a döntőben mindenképpen szerettem volna javítani gerendán, hisz a selejtezőben a felugrásnál leestem. A fináléban nagyon koncentráltam, jól is ment a gyakorlat feléig, ám ott egy olyan elemnél, melyben korábban még sosem hibáztam, ferdén érkeztem, a lábam lecsúszott a gerendáról, én meg leestem. Nagyon elkeseredtem, sírtam is, de a többiek biztatása erőt adott, sikerült csak az ugrásra koncentrálnom, amely gyakorlat is kellett ahhoz, hogy bronzérmesek lehessünk. Most nagyon boldog vagyok.

    Mint ahogyan boldogok vagyunk mi is, hisz a két lány karácsonyra két Eb-bronzzal ajándékozott meg bennünket, az ilyen ajándékoknak pedig nagyon tudunk örülni.
                                                                                                                                                              Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez