Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658398
   « Vissza

Egy újabb eszköz a felsőlégúti vírusok ellen

 « Természetgyógyászat, szépség és egészség 
2021. február 17.
 

kepfile

  A Medistus® Antivírus lágypasztilla a felső légúti fertőzések megelőzésére alkalmas orvostechnikai eszköz. Hatóanyaga védőréteget képez a garatnyálkahártyán, jelentősen megnehezítve a vírusok és baktériumok behatolását és szaporodását.

  Hatóanyaga a Kistosyn® 200 kivonat, amely 100%-ban természetes, színezék- és tartósítószermentés, cukor-, glutén- és laktózmentes. Hatékonyságát neves német biotechnológiai intézet által végzett in vitro tudományos vizsgálatok bizonyítják

   A Medistus® Antivírus lágypasztilla antivirális hatását több korábbi in vitro teszttel már sikerült alátámasztani, 2020-ban az ún. Modified Vaccinia Vírus Ankara (MVA] vírussal szemben tesztelték egy németországi akkreditált laboratóriumban. Az MVA egy burkos vírus. A burkos vírusok közé tartozik minden olyan vírus, amelyet egy lipoprotein burok (peplon] vesz körül, amely ellenállóbbá teszi a vírust a környezeti hatásokkal szemben, és elősegíti a gazdasejthez történő alkalmazkodását. A burkos vírusok közé tartoznak többek között az influenza vírusok, a herpesz vírusok, a HÍV, a ZIKA, az Ebola vírus és a SARS koronavírusok SARS-CoV) is.
Az in vitro teszt célja az volt hogy laboratóriumi körülmények közt igazolja a Medistus® Antivirus lágypasztilla hatékonyságát a felsőlégúti betegségeket okozó burkos vírusokkal szemben.

  A laborteszt során a lágypasztilla mű nyállal kevert oldatát kétféle módon is tesztnek vetették alá. Az első, az ún. „clean conditions” verzió, amelyben fehérjék hozzáadása nélkül, vagyis teljes egészében a vizsgált anyag virucid hatását mérik, míg a másik az ún. „OECD conditions”, amelyben fehérjék és élesztőgombák hozzáadásával, a vizsgált termék számára megnehezített körülmények között végzik el ugyanazt a tesztet. Mindkét tesztmetódusban ugyanazon időpontokban számolták meg a fennmaradt vírusok számát, A „clean conditions”-verzióban már 5 perc elteltével igazolódott a Medistus® Antivirus lágypasztilla virucid hatása. A kezdeti vírusszámot 4 log10-gal csökkentette és a vírusokat szinte teljes mértékben inaktiválta. A termék magas terhelés mellett is 10 perc alatt 99,9%-kal csökkentette az eredeti vírusszámot.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez