Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.31. kedd
Marcella
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26394010
   « Vissza

Oltópont a színházban

 « Cikkek és hírek 
2021. március 16.
 

kepfile

Az oltópont főpróbáján Dr. Kiss Marianna igazgató, Dr. Tót Éva, a Tüdőgondozó vezetője, Bán Tünde szakasszisztens, Kovács Péter polgármester és Varga Rita iskolaorvos

   Nagy tömeg fogadta a tudósítót március 10-én az Erzsébetligeti Színházban, ahol a kerület különleges oltópontját alakították ki, és ezen a napon volt az úgynevezett főpróba, ahol a kerület egészségügyi dolgozói, és az oltás adminisztrációját önkéntesen vállaló közalkalmazottak begyakorolhatták azt a feladatot, amit majd élesben kell az ünnepi hétvége után elvégezniük. Az oltási tesztalanyok szerepét a kerület polgármestere és alpolgármesterei mutatták be: neki kellett az oltáshoz (védettséghez) vezető úton végigmenni, hogy az ottani dolgozók felmérhessék a feladatot, és egyben fel is készüljenek rá.

   Apró dolgok is számítanak: például, hogy az oltásra jelentkezők hol töltik ki a szükséges nyilatkozatot, egymástól eléggé távol vannak-e, és mondjuk van-e működő toll a közelben. Ez mondjuk apróságnak tűnik, de ahol ott kering a brit mutáns, ott például nem célszerű idegen tollakkal – ha nem is ékeskedni, de például kitölteni egy beleegyező nyilatkozatot. Külön helyet biztosítanak a regisztrációnak, az oltásra várakozásnak majd a kötelező félórás megfigyelésnek, s egyúttal az oltás tényét rögzíteni is kell az egészségügyi adatbázisban. A tervek szerint naponta 160 ember kaphatja meg az oltást a három oltóhelyen.

  Kovács Péter polgármester a heti videóinterjúban külön kitért a színházi oltópontra: azok a 80 év felettiek, akik február közepéig regisztráltak, itt fogják megkapni az oltást, nem kell a kerületen kívüli oltópontra elmenniük. Őket a háziorvos erről előzetesen értesíti, de ezért nem kell hívni a háziorvost, és felesleges hívás nélkül elmenni az oltópontra.

kepfile

Az oltópont vízellátását a képen látható eszközzel biztosítják: a lenti tartályban lévő víz akkor kezd folyni, ha az orvos a térdével megnyomja a lenti billenőkapcsolót

   Akinek szüksége lenne segítségre a kerületi oltópontra történő eljutásban, annak az önkormányzat segít, írjanak a kabinet@bp16.hu e-mail címre vagy hívják a 06-20-940-7652 telefonszámot. a fekvőbetegeket a mentők szállítják az oltópontokra. A háziorvosoknál és az oltópontokon eddig több mint 4500 lakos kapta meg az oltást. 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez