Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.10.25. hétfő
Blanka, Bianka
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22401899
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Bika jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2021. április 14.
 


„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

   Idén április 19-től május 20-ig tartózkodik a Nap a Bika jegyében. A tavasz középső hónapja a természetet a legszebb ruhájába öltözteti. A színek szépsége szemünket gyönyörködteti, a madarak boldog csivitelése zene fülünknek. Minden gyarapszik, virágzik, illatorgiák kényeztetik orrunkat. Ez a periódus azokat, akik kellő affinitással rendelkeznek, tulajdonképpen az érzékek birodalmába csábítja.

   A Bika számára semmi sem lehet fontosabb, mint a biztonság és a stabilitás megteremtése. Az elmúlt bő egy esztendő pont ezt a vágyunkat torpedózta meg. A Föld legtöbb államában súlyos recessziót teremtett a COVID-19 által generált kuszaság, fejetlenség és félelem. A világ legnagyobb gazdasági válságának kellős közepén vagyunk, mely kihatással van és lesz is a legtöbb földlakóra.

   Az anyagi veszteség asztrológiai nyelven negatív Bika-tanítás. Ha feltennénk a kérdést, hogy van-e pozitív tanítás is, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy nincs. Valahogy az emberi természet úgy van megalkotva – s idesoroljuk a modern emberiség nagy többségét – hogy a jóból képtelen tanulni. Amikor valami jó ér, akkor pillanatnyilag örülünk, de ugyebár a jó dolgok „járnak nekünk”. Amikor valamilyen veszteség ér, akkor pedig pechesek, szerencsétlenek, áldozatok vagyunk, ahelyett, hogy elgondolkoznánk, hogy mi, miért történik velünk.

   Pedig minden esetben létezik ok-okozati összefüggés, még akkor is, ha ezt az egónk hárítja. Remélem, a kedves Olvasó a másik kategóriába tartozik, abba, aki belátja, hogy az életében megjelenő problémákat, nehézségeket, veszteségeket mindenki saját magának okozza egy-egy múltbéli döntésével. Azt kell tudnunk, hogy a magasabb szempontok, nevezzük nevén: az isteni-törvények működnek még akkor is, ha ezt sok esetben képtelenek vagyunk felismerni.
   A keleti népek többsége hisz a Karma igazságában, miszerint: akár jó, akár rossz cselekedeteket hajtunk végre, a jutalom vagy büntetés utol fog érni előbb-utóbb. Másként fogalmazva, ha rendeltünk és fogyasztottunk egy vendéglőben, akkor a pincér ki fogja hozni a számlát, amit rendezni kell.

   A világ – főleg a médián csüngő emberiség – elveszítette a biztonságát. Amikor valaki nyugtalan és fél, akkor szokta a legrosszabb döntéseket meghozni. Ilyenkor a leginkább manipulálható, megvezethető, becsapható. Pedig most kellene józan paraszti ésszel átgondolni, hogy mi is történik velünk valójában? Ki okozta nekünk ezt a bizonytalanságot, kinek állt érdekében feldúlni a nyugalmunkat? És mi az, amit ez a kellemetlen élethelyzet megtanít számunkra? Mostanában rendeződni látszik a helyzet. A gyógyszercégek felpörgetik a termelésüket és előbb-utóbb mindenki hozzájut a hőn áhított vakcinájához. Talán már az Ikrek havában valamiféle új rendszer is kialakul.

   A Bika ember kedvenc tevékenységei a szerzés és a gyűjtögetés. Valahol – mivel a földi létben a fizikai síkon éldegélünk – mindannyian viszonyulnunk kell az anyagiakhoz, a tárgyakhoz. Érdemes lenne átgondolni és újratervezni az életünket. Mi az, amire valóban szükségünk van és mi az, amit nem használunk, csak ott pihen valamelyik szekrényünk mélyén? De rendet tehetünk a kapcsolatainkban is. Kik fontosak, kire számíthatunk, és ki az, akitől jobb, ha elbúcsúzunk? A tavasz a megújulás évszaka. A megújuláshoz az kell, hogy helyet teremtsünk annak, ami valóban fontos a számunkra testi-lelki-szellemi szinten.

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
   Vigyázzanak magukra és egymásra!
                                                                                                                                               Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. október 13.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez