Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.02.09. csütörtök
Abigél, Alex
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26469986
   « Vissza

Rövidesen költözik a szakrendelő

 « Cikkek és hírek 
2021. április 14.
 

Újabb támogatás érkezett

További 850 millió forintos kormányzati támogatást sikerült megszerezni a Jókai úti szakrendelő felújításához, és ez elegendő a régi épület teljes felújítására, viszont ennek időtartamára az összes rendelőt az új épületrészbe kell költöztetni.

kepfile

Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón, mellette Dr. Kiss Marianna, a KESZ igazgatója és Kovács Péter polgármester

  Április 8-án sajtótájékoztatót tartottak a Jókai úti szakrendelő újonnan épített épületrészében, ami láthatólag nagyon közel van már a megvalósuláshoz. A sajtótájékoztató apropója az volt, hogy az Egészséges Budapest program 2021. évi keretéből sikerült megszerezni további 850 milliós kormányzati támogatást, ami nem EU-s pénz – hangsúlyozta Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő. Ezzel a szakrendelő bővítésére kapott állami forrás összege 2,47 milliárd forintra növekedett.
  Ez a pénz már elegendő arra, hogy az új épületszárny elkészültével fel lehessen újítani a régebbi épületet – vette át a szót Kovács Péter polgármester. Korábban sokkal kisebb volumenű felújítást terveztek, és volt némi bizonytalanság, hogy például az elöregedett vízcsövek, ha maradnak, milyen meglepetések okozhatnak majd 10-15 év múlva. De így, az újabb nagyarányú kormányzati támogatásból a teljes felújítás megvalósítható, így megújulhat a teljes gépészeti rendszer, külső hőszigetelést kap az épület, és arra is jut pénz, hogy az épület tetején egy nagy teljesítményű napelem-parkot helyezzenek el, ami nagyban segítheti a működtetést.
 Dr. Kiss Marianna meglepetéssel értesült a felújítás lehetőségéről, ami nagyon kedvező, viszont azzal a következménnyel jár, hogy közel egy évre valamennyi rendelést át kell költöztetni az újonnan átadott épületszárnyba. Ez valamivel kisebb alapterületű a réginél, és külön gond lehet, hogy nem egy, hanem három, vagy inkább négy bejáraton közlekedhetnek a betegek. A régi épületrész felújítása 2022. március 15-ére fejeződik be, akkor lesz vége az ideiglenes állapotnak. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2023. február 08.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez