Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662388
   « Vissza

A mi Valter Attilánk

 « Cikkek és hírek 
2021. június 9.
 

   Létezik, hogy a tévében látott sztárkerékpáros, igen, az, aki a rózsaszín trikót viseli, ugyanaz a srác lenne, akit látni szoktam a Szilas-patak partján? Létezik. Valter Attila, a jó nevű Groupama-FDJ proficsapat kerékpárosa, az idei Giro d’Italia olasz körverseny magyar hőse, ha itthon van, akkor kerékpárjával mindig útba ejti a Szilas-parti rekreációs övezetet. Akkor is, ha Csömör felől, és akkor is, ha a XVI. kerület felől kezdi az edzéseit. Mostanában azonban ritkábban látni errefelé, mert az év nagy részét külföldön tölti, de pont azért, mert bármikor találkozhatunk vele a kerületben, sokkal személyesebb élményként éltük meg az olaszországi szárnyalását.
   Ati a szomszédos településen, Csömörön született 1998-ban. A 23. születésnapja nem mellesleg éppen most volt, június 12-én. Mint a legtöbb csömöri, ő is ezer szállal kötődik a XVI. kerülethez. Lévén, ha a városba akar jutni, az első kerület a miénk, melyet érintenie kell. Ő azonban nemcsak átutazni és nemcsak edzeni szokott a kerületben, hanem immár életvitelszerűen nálunk is lakik – olyannyira, hogy az agglomerációs település mellett immár a XVI. kerület is teljes joggal saját polgárának vallhatja. Sőt, nemcsak polgárának, hanem saját hősének is, hisz Ati sorra gyűjti a jobbnál jobb eredményeket, melyek kerületünk hírnevét is öregbítik.

kepfile

Köszöntő óriásplakát Csömörön

 Már juniorként kiválóan szerepelt a hazai és nemzetközi mountain bikeversenyeken, majd az országúti kerékpározásra nyergelt át. Néhány évig a legfőbb versenye a Tour de Hongrie volt, 2017-ben már harmadik tudott lenni a hegyi pontversenyben, 2018-ban pedig a legeredményesebb magyar versenyző volt, illetve a hegyi összetettben is sikerült egy helyet előrébb lépnie. 2019-ben már összetettben is bronzérmes volt, majd 2020-ban 15 év után első magyarként megnyerte az összetett versenyt. Akkori csapata már nevezte őt a Budapestről rajtoló Giro d’Italia körversenyre, ám azt a pandémia miatt májusról októberre halasztották. Így nem szurkolhattunk Attilának a Hősök terén, hanem csak a televízió képernyője előtt. Nekünk, kertvárosiaknak azonban még mindig ott volt a Szilas-patak partja, ahol nagy ritkán el lehetett csípni őt.

  Ati már tavaly is kiválóan versenyzett, a rangos mezőnyben összetettben a 27., a 25 éven aluli fiatalok versenyében pedig a 11. helyen végzett. Ez egy debütáló fiatal versenyzőtől több mint kiváló eredmény volt. Aztán jött az idei Giro, és az újabb Valter-show. Büszkeségünk a világ egyik legnehezebb kerékpáros körversenyén villámrajtot vett. Az első három szakaszt követően az abszolút élmezőnyben volt, és már ekkor sporttörténelmet írt, hisz kiérdemelte a legjobb 25 éven aluli fiatalnak járó fehér trikót, amely az első megkülönböztető jelzés volt a magyar kerékpársport történetében. A negyedik szakaszon pedig a hatodik helyen ért célba, mely eredménnyel az összetettben is az élre állt, és a verseny legnagyobb meglepetésére ő viselhette a rózsaszín trikót. Az egyik interjújában viccesen el is mondta, hogy a nagy profik most már nemcsak megkérdezik tőle a származását, hanem már meg is jegyzik, hogy honnan jött.
  Tudtuk, hogy ez a csoda nem fog sokáig tartani, egészen pontosan ez is „csak” három napig tartott (a fehér trikót meg öt napig viselhette), majd szép lassan hátrébb sorolódott. De nem olyan nagyon hátra, sőt, a vége felé, még sikerült is előrébb lépnie. Végül a 14. helyen fejezte be az összetett versenyt, a fiatalok között meg hatodikként rangsorolták.
  A háromhetes körversenyen azonban a világ egyszer ’s mindenkorra megtanulta Valter Attila nevét, amely név a tokiói olimpia országúti kerékpáros versenyén is – remélhetőleg – jól fog csengeni. Mi pedig nagyon várjuk már, hogy ismét találkozhassunk vele a Szilas-patak partján, ahol végre személyesen is gratulálhatunk neki.
                                                                                                                                                               Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez