Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663787
   « Vissza

Egy vonzó Disznóól a Margit utca mentén

 « Cikkek és hírek 
2021. június 9.
 

   Az Ikarus Ipari Park Margit utcai oldalán – az Arany János utcától úgy 50 méterre – volt egy régi, lepusztult épületsor, amely a tavaszon elkezdett megújulni, s látható lett, hogy itt valami üzlet lesz. Az arra járók találgathatták, hogy vajon mi fog ebből kisülni… majd felkerült a cégér is a jobb szélső üzletre, amely kerek-perec hirdeti: itt bizony egy Disznóól lesz! Lehetett tovább találgatni, vajon mit jelentsen ez? Aztán hamarosan megnyitott május közepén a Disznóól Gyorsétterem, a szép tavaszi időben az üzlet előtti asztalok mellett jóétvággyal falatozókkal.

kepfile

kepfile

Zsidek Katinka és Csorba János, azaz Dzsoni (a séf)

   A gyorsétterem életrehívója Zsidek Katinka és Csorba János, azaz Dzsoni (a séf), a két üzlettárs, akik komoly vendéglátós-kereskedelmi szakmai múlttal döntöttek úgy, hogy ebben a kellemes kertvárosi környezetben igencsak elkelne egy ilyen szolgáltatás. Katinka ott áll a pultban maga is, mint ahogy Dzsoni a látványkonyhában sütögeti mindenki szeme láttára a finom pecsenyéket, főzi a változatos ételeket. Ahogy ők vallják, szeretnének megszólítani (és jóllakatni) választékukkal a festő-mázoló mestertől a doktorig mindenkit, aki miközben dolgozik, teszi a dolgát, enne egy jót, de lehetőleg minél kevesebb várakozással.
   Igen változatos ennek érdekében a felhozatal: a menüjük (1490 Ft) 3-4 féle levesből és 3-4 féle főételből szabadon összeállítható, vannak melegen tartókban azonnal megkapható ételek, de frissensültek, saláták is bőséges választékban. Érdemes tudnunk, hogy Dzsoni egy neves táplálkozási és élelmezési cég gasztro-tanácsadója volt korábban, amely cég kétszer is elnyerte a legegészségesebb étterem díját. Ez a szemlélet ebben az üzletben is tükröződik: hentestermékeiket például egy tahitótfalui kézműves hentestől szerzik be, aki adalék- és ízfokozómentes árujáról híres.
  A „mindenmentességet” természetesen nem tudják vállalni, de ha valaki kerül valamilyen ételféleséget, alapanyagot, rendszerint meg tudják oldani. A jó pacaltól a kacsasültig, a csirkemelltől a változatos salátákig mindenki megtalálja itt a számítását – helyben fogyasztva vagy akár elvitelre, higiénikusan csomagolva.
   Vendégeik között szívesen látják a nyugdíjasokat és a családosokat is, a gyerekeket kisebb ajándékkal, az állat családtagokat vizestállal várják. A 2016-ban indult üzlettársi kapcsolat ebben a Disznóólban nyerte el azt a formát, amelyről mindketten álmodtak. Látszik lelkesedésükön, ahogy mesélnek róla: céljuk, hogy mindenki, aki ide betér egyszer, a legnagyobb megelégedéssel távozzon, és amikor visszatér, hozzon magával legalább még egy embert…

   A dolog működni látszik, mert mindössze két hét telt el a nyitás óta, és a vendégkörük egyre bővül! Kívánunk töretlen lelkesedést a vállalkozáshoz, vendégeiknek pedig jó étvágyat a sok finomsághoz!

   Disznóól Gyorsétterem (A Facebookon is megtalálható)
   1165 Bp. Margit utca 114. • Tel: 06-70-606-2226
   Nyitva tartás: minden nap 11-20 óráig

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez