Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664743
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató az Oroszlán jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2021. július 14.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

  Idén július 22-től augusztus 22-ig tartózkodik a Nap az Oroszlán jegyében. Megérkeztünk a nyár közepéhez, a legmelegebb periódushoz. Ez a fő nyaralási szezon. Nyáron nyaralunk, majd utána dolgozunk, télen a legtöbbet, mikor kevesebb a fény és az energiaszintünk is a legalacsonyabb.
   Vajon megéri-e, egy életen át dolgozni a megélhetésünkért? Talán sokan nemmel válaszolnának, vagy pedig azt, hogy nincs más választásunk. Cinikusabb embertársainknak az is megfordulhat a fejükben, hogy erre a hangyák és méhek is képesek. A valóság az, hogy mai tudásunk alapján a rovarvilág nem töpreng ilyen összefüggéseken, illetve nincs meg a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás rövidre szabott életükben. Bár a tiszavirágokhoz képest matuzsálemi korúak, minden nézőpont kérdése. Az ember tulajdonképpen egy teremtőerővel bíró teremtmény. A teremtés annyit jelent, hogy értékeket hozunk létre. Ettől válunk értékessé, vagy értéktelenné az életünk színpadán.

  Az Oroszlán ember nagyszerűsége a napszerűsége. Olyan kellemes kisugárzással bír, hogy jó a közelében lenni. A gyengéknek szüksége van az erősre. Azért van az, hogy az emberek gyengének érzik magukat, mert nincsenek tisztában a valódi erősségeikkel. Az Oroszlán szülött lehetősége az erejének jó irányba terelése. Vezetői képességekkel rendelkezik, és a sors többnyire megteremti számára ezen adottságának kibontakoztatását. Fontos számára az, hogy elismerjék, ezért figyel a külvilág jelzéseire. Hiúságánál fogva becsapható, félrevezethető.
  A Vízöntő korszak alapproblémája talán őt érinti a leginkább. A társadalomközpontú egó építés helyett ennek fordítottja zajlik: az egó központú társadalom virágzik. A valódi nagyságot, a tehetséget, az évezredes értékeket lenézik, semmibe veszik, kigúnyolják. Igyekeznek velünk elhitetni, hogy az érték a különcségben, a szélsőségekben, a szabadosságban rejlik. Szomorúan vesszük tudomásul, hogy a világ egyes országaiban a múlt alkotásait igyekeznek eltörölni, és az új értékeknek nevezett aberrációkat emelik piedesztálra.
  A bolsevizmus, a szocializmus feladata az volt, hogy eltörölje a földet művelő gazdát, aki szimbolikusan az asztalunkra teszi a kenyeret. A fő baj az volt vele, és most is az, hogy józanul gondolkodik, és azonnal észreveszi, ha valaki fordítva ül a lovon. Könnyebb elbutítani egy interneten és gyorsétkezdékben ücsörgő nemzedéket, mint azt, aki az anyafölddel, a természettel, istennel van kapcsolatban.
  A fenti planétaállások robbanásveszélyt, katasztrófákat jeleznek a világunkban. Hogy kiragadjunk, egy hozzánk közeli eseményt, 2021. július 7-én 1 óra 3 perckor robbanás történt a marosvásárhelyi vegyipari üzemben. A Sors kegyelméből nem történt nagyobb robbanás, pedig ott annyi műtrágyát tároltak, hogy az akár el is törölhette volna a föld felszínéről szülővárosomat...
   A Vízöntő korszak kényelmet fokozó, hasznosan káros termékei beépültek az életünkbe. Minden olyan szó, ami mű előtaggal kezdődik, uránuszi, tehát nem található meg a természetben. Nekünk nem volt elég a természetes, előállítottuk a mesterségest, a műanyagot, mely a vegyészet, a modern alkímia varázslatának csodája. Minél több műanyagot használunk, annál inkább környezetünk, a teremtett világ ellen fordulunk. Mindent föladunk a könnyed életért. Észre sem vesszük a következményeket.

   Eltunyul a testünk, romlik az immunrendszerünk, ártalmas és veszélyes szenvedélyeink mókuskerekét tekerjük. Szellemileg, intellektuálisan visszafejlődünk, mert a matéria bűvölete megigéz. Gazdagabbak vagyunk a napkirálynál is, hiszen neki sem autója nem volt, sem okostelefonja. Folyamatosan termeljük a szemetet, a műanyag világ Led-füzéreinek fényében azt hisszük, hogy élünk. Aztán jön egy robbanás és bámuljuk a tüzet, mint szerencsétlen, tudatlan csernobili emberek, akik gyönyörködve nézték az alattomosan lopakodó halál fénylő köntösét.

   Az Oroszlán uralkodó planétája a Nap. A teremtő szimbóluma. Isten. Nélküle nincs élet. „Ti énbennem vagytok, én pedig tibennetek.” És ez akkor is igaz, ha mi, a vaskor gyermekei ezt elfelejtettük. Régen mindent a teremtő tisztelete övezett. Az isteni tudást a szent emberek, a papok közvetítették. Majd sorban következtek a királyok, császárok, államelnökök, miniszterelnökök, pártfőtitkárok és mindenkinek hatalma volt és van. A vezetők képviselik a Napot a hétköznapjainkban. Mi a nép, a nemzet pedig a Holdat.
   Egymás tükrei vagyunk, ha tetszik, ha nem. Így egymás között bevallhatjuk, hogy nem jó belenézni a tükörbe. Ezért hasznosabb, ha sorozatfilmekkel múlatjuk az időt, melyek még azoknál a ponyvaregényeknél is silányabbak, melyeket fiatalkorunkban megvetettünk. De ne legyek ál-naiv, mert sokkal kényelmesebb más nyomorát nézegetni, mint szembesülni a szomorú valósággal. Lassan elfelejtjük azt is, hogy mi végre születtünk e világra. Remélem, a Jóistennek van jobb ötlete, mert az égi jelek mostanság nem túl kedvezőek.

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
   Vigyázzanak magukra és egymásra!
                                                                                                                                                                    Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez