Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.02.09. csütörtök
Abigél, Alex
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26469800
   « Vissza

Választási előszelek

 « Cikkek és hírek 
2021. szeptember 15.
 

    Az ellenzéki összefogás első próbája, hogy az egybeterelődött pártok jelöltjei közül a választók megszavazzák, kit tartanak a legérdemesebbnek arra, hogy megmérkőzzön jövő tavasszal a kormánypárti jelölttel. Ennek eszköze lesz az úgynevezett előválasztás, amire szeptember 18. és 26. között fog sor kerülni.
   A XVI. kerület teljes egésze a 13. választókörzetbe tartozik, ez egészül ki Zugló egy részével, Alsórákossal. A előválasztási térkép szerint a körzetben két fix szavazóhelyet alakítanak ki, egyiket a Jókai utcán (a leírás szerint: CBA, gyógyszertár, bevásárló központ), a másikat Zuglóban, az Egressy út és Vezér utca sarkán. Mindkét helyen a teljes előválasztási időszakban reggel 8-tól este 6-ig lehet szavazni a kültéri fix sátorban. Mozgó sátor kerül a Centenáriumi sétányra, ahol szeptember 20. és 24. között, tehát hétfőtől péntekig 16 és 19 óra között lehet voksolni. Szeptember 18-án és 25-én, szombaton 8 és 12 óra között lehet voksolni a Sashalmi piacon elhelyezett mozgó sátorban.

kepfile

A XVI. kerületet is magába foglaló 13. képviselői körzet ellenzéki jelöltjeinek vitája szeptember 9-én, a Jókai úti Irodaház nagytermében

 Szavazni a miniszterelnök-jelöltekre, és a helyi előjelöltekre lehet mindazoknak, aki a körzetben laknak, és hajlandóak aláírni egy úgynevezett Értéknyilatkozatot, ami így kezdődik: Magyarország egy új korszak kapujába ért. Az elmúlt évtizedben először nyílik valódi esély arra, hogy a magyar nép lerázza magáról a Fidesz-KDNP korrupt és becstelen uralmát...
  Csömör a Pest 05. körzethez tartozik, itt a művelődési ház van megnevezve a szavazás helyszínének szeptember 21-26. között, 14-től 19 óráig.
 Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes a Pest 06-os választókerülethez tartozik, de egyik településen sem lesz szavazósátor, legközelebb Isaszegen, Mogyoródon vagy Gödöllőn tudnak szavazni azok, akik részt kívánnak venni az ellenzéki előválasztáson.
   Az ellenzéki előválasztás szervezői olyan támogatókat is keresnek, akik jelképesen hajlandóak örökbe fogadni egy előválasztási sátrat. Egy sátor felállítása, működtetése több százezer forintjába kerül a szervezőknek, ennyibe van a helyszín kialakítása, az áramellátás, a széles sávú internet biztosítása, illetve a sátrak őrzése, stb. Aki anyagilag is támogatni szeretné az előválasztást, ezen a webcímen teheti meg: https://elovalasztas2021.hu/tamogatas/

kepfile

Stop Gyurcsány – Stop Karácsony kampány a piacon

   Közben a Fidesz sem tétlenkedik: a kerület különböző pontjaiban gyűjtik az aláírásokat a Stop Gyurcsány – Stop Karácsony kampányban, és ahogy a Sashalmi piacon láttuk, bizony sokkal többen voltak itt, mint a momentumos pultnál a szomszédban. Sikerült megrendezni a tavaszról elmaradt fideszes kerti partit is, ahol Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője volt a vendég. Elmondta, hogy nagyon kemény kampányra lehet számítani, mivel a jelenlegi (néhol nehezen minősíthető) ellenzéket jelentős külföldi erők támogatják, mivel sokaknak áll érdekükben, hogy felszámolják azt a nemzeti szuverenitást, amit az Orbán kormány megvalósított.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2023. február 08.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez