Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657304
   « Vissza

Együtt marad a kardcsapat

 « Cikkek és hírek 
2021. november 10.
 

Decsi Tamás folytatja

kepfile

Dr. Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András és Szilágyi Áron

 Eldőlt, hogy a jelenkori magyar sport sikercsapata, a férfi kardválogatott a párizsi olimpiáig együtt marad. A kvartettből utoljára a csapat doyenje, dr. Decsi Tamás mondta ki az igent. Az árpádföldi sportoló megfontoltsága kétszeresen is érthető: egyrészt, mert 39 esztendősen már el lehet azon gondolkodni, hogy akar-e valaki 42 esztendősen is élsportolóként élni, másrészt neki már a civil élete is „sínre került” azzal, hogy sportjogi szakjogász végzettséget szerzett, ez ugyanis olyan terület, amely biztos, hogy munkát fog majd adni neki. Tamás ennek ellenére még a vívás mellett döntött.
  – Amikor 2016-ban, egyéniben kvalifikáltam magam a riói olimpiára, 34 évesen úgy gondoltam, hogy az lesz az utolsó versenyem – nyilatkozta döntése bejelentését követően. – Azt éreztem, hogy nagyon jó formában vagyok, aztán az egyéni nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, a kardcsapat pedig akkor kimaradt a programból. Így nem akartam abbahagyni, és eztán karrierem legeredményesebb öt éve következett csapatban.
Sorra nyertük az érmeket a világversenyeken, ezt koronázta meg a tokiói dobogó. Kellett és kell a pihenő, volt időm elgondolkozni azon, hogy fizikálisan és mentálisan tudom-e legalább ilyen szinten folytatni a vívást. Mert csak akkor van értelme… Most úgy érzem, igen. Ehhez rengeteg megerősítést kaptam azoktól, akiknek a véleménye fontos a számomra, és a családom is támogatott abban, hogy folytassam Párizsig. Úgyhogy kicsit eltolódik a búcsú, 2016 helyett a jelek szerint 2024-ig tart majd a sportolói pályafutásom, és ezzel a csapattal boldogan várom az újabb kihívásokat.
 A kardcsapat legfiatalabb tagja, a 28 esztendős Szatmári András világbajnok és vébéezüstérmes kardozó számára nem úgy sikerült a tokiói olimpia egyéni versenye, ahogy azt szerette volna. Így nem is volt kétséges, hogy megpróbál majd Párizsban is bizonyítani.
  A 31 esztendős háromszoros egyéni olimpiai bajnok Szilágyi Áron is szeretne már egy igazán nagy sikert elérni a csapattal. Ennél pedig nem is lehet jobb alkalom, mint a párizsi olimpia. A 34 esztendős Gémesi Csanád is hosszan gondolkodott a folytatásról, ám nemrég ő is a csapat (és a vívás) mellett döntött. Legutoljára pedig a Kertvárosi Vívó Sportegyesület versenyzője és edzője, dr. Decsi Tamás „tette a kezét a másik hároméra, és mondta ki a híres jelszót: Egy mindenkiért, mindenki egyért.” Döntését stílszerűen néhány nappal a 39. születésnapját követően hozta nyilvánosságra.

  A férfi kardcsapat a szintén kertvárosi Decsi András szövetségi edző irányításával 2017 óta minden világversenyről éremmel tért haza. Az elmúlt négy évben a négy fiú kétszer volt ezüstérmes világbajnokságon (2017-ben Lipcsében és 2019-ben Budapesten), egyszer pedig a dobogó harmadik fokára állhattak fel (2018-ban Vuhsziban).

kepfile

  Az Európa-bajnokságok közül a 2018-as újvidéki kontinensviadal sikerült a legjobban, melyen aranyérmesek voltak, 2019-ben Düsseldorfban másodikok, 2017-ben Tbilisziben pedig harmadikok lettek. Sajnos, a vívósport az összes sportág közül a legóvatosabb, emiatt sem 2020-ban, sem 2021-ben (az olimpia kivételével) nem rendezték meg a nagy világversenyeket.
 Az idei Európa-bajnokságot pont most, októberben rendezték volna Plovdivban, ám végül elővigyázatosságból törölték a versenynaptárból. Így Tamá­sék éremkollekciója is néhány medállal szegényebb maradt. Jövőre két nagy versenyt terveznek: egy Európa-bajnokságot a törökországi Antalya-ban és egy világbajnokságot az egyiptomi Kairóban, ahol bízunk benne, hogy az eddigi sikerszériának a folytatása következik. (Riersch)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez