Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.02.08. szerda
Aranka, Jutocsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26469698
   « Vissza

A kertvárosi példakép

 « Cikkek és hírek 
2021. december 8.
 

   A Gránit Oroszlán Példakép Díjjal 2017 óta minden évben a felelősségteljes, a hétköznapok küzdelmeiben példát mutató és felelősséget vállaló férfiakat jutalmazzák, akik tetteikkel, példamutatásukkal, értékrendjükkel pozitív mintaként szolgálnak a társadalom számára. A Gránit Oroszlán Példakép Díjjal a Férfiak Klubja a férfiminta nélkülözhetetlenségére szeretné felhívni a figyelmet.
   Az első kertvárosi Példakép, Decsi András fiatalon a magyar kardvívás nagy reménységének tűnt, ám egy súlyos sérülés véget vetett versenyző pályautásának. Ám András nem kívánt kedvenc sportágával szakítani, hanem édesapja, Decsi István nyomdokaiba lépve edzősködni kezdett.

kepfile

Decsi András idén elnyerte a Gránit Oroszlán Példakép díjat a Mester kategóriában

  Előbb az Egyesült Államokban dolgozott, majd Hongkongban lett kardszakág-vezető, kiváló eredménnyel: 2007 és 2011 között minden évben megnyerte a legjobb edzőnek járó kitüntetést. Itt ismerkedett meg későbbi feleségével is, aki ekkor még aktív (csapatban Ázsia-bajnok) vívó volt. 2011-től Kínában dolgozott a Wanghaibin Nemzetközi Vívóklubban, 2012-ben pedig átvette a kardszakág-vezetői posztot Szingapúrban.
  Edzőként Hongkongban és Szingapúrban is komoly sikereket ért el. Az Ázsiai Játékokon több tanítványa is érmet szerzett, egy hongkongi versenyzője pedig a pekingi olimpiára is kijutott, és nem egy olyan korosztályos világverseny akadt, ahol hongkongi vagy szingapúri vívói bejutottak a nyolcas döntőbe.

 2015 nyarán Szilágyi Áron olimpiai, világ- és Európa-bajnok hívására családjával hazaköltözött Magyarországra, hogy átvegye az olimpiai bajnok Szilágyi felkészítését a riói olimpiai játékokra. Az együttműködés pedig olyan jól sikerült, hogy Áron a 2016-os olimpián is aranyérmes lett. Ezt követően a Magyar Vívó Szövetség Decsi Andrást a férfi kardszakág vezetőedzőjévé nevezte ki, amely egy sikerszériát indított el. A magyar kardcsapat ugyanis 2017 óta minden világversenyen dobogós volt.
 Legutóbbi nagy sikerét a tavalyról idénre halasztott tokiói olimpián érte el, ahol Szilágyi Áron megszerezte immár harmadik olimpiai aranyérmét, míg a kardcsapat a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Decsi Andrást 2019-ben Mesteredző-díjjal tüntették ki, két alkalommal pedig már magas rangú állami elismerésben is részesült. A Kertváros önkormányzata a 2016-os eredményeiért 2017-ben díszpolgári címmel jutalmazta.

 Decsi András a sikeres edzői pályafutása mellett klubjában, a Kertvárosi Vívó SE-ben fiatalokkal is foglalkozik. Nemrég pedig történelmi lépésre szánta el magát azzal, hogy a vívó mellé egy labdarúgó-szakosztályt is alapított.
  Decsi András amellett, hogy Kertvárosunk büszkesége, két gyermek (egy lány és egy fiú) édesapja és példaképe is.
                                                                                                                                                                 Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2023. február 08.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez