Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.02.09. csütörtök
Abigél, Alex
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26469856
   « Vissza

Áprilisban választás!

 « Cikkek és hírek 
2022. január 19.
 

Áder János köztársasági elnök 2022. április 3-ára írta ki az országgyűlési választásokat. A választással egyidőben kerül sor a Kormány által kezdeményezett úgynevezett gyermekvédelmi népszavazásra is.

   A XVI. kerületi Választási Iroda vezetője, Csomor Ervin jegyző a Facebook-on nyomban közzé is tett egy felhívást, miszerint lehet jelentkezni szavazatszámlálónak a kerületben.
   Idézünk a felhívásból: Olyan személyeket keresünk, akik lendületesek, fáradhatatlanok, hiszen a szavazatszámláló bizottságok feladata a szavazás lebonyolítása, majd a szavazatok megszámlálása, ami nem ritkán azt jelenti, hogy egyhuzamban kb. 20-22 órán keresztül kell koncentrálni, dolgozni. A bizottsági tagokat a feladataik ellátásáért tiszteletdíj illeti meg.
   A szavazatszámláló bizottság tagja az lehet, aki:
• a 18. életévét betöltötte;
• magyar állampolgár;
• a XVI. kerületben lakcímmel rendelkezik;
• van választójoga és
• nem tartozik a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 18. §-ában meghatározott kizáró okok hatálya alá.
  Bővebb felvilágosítást kérni Laluska Ibolyától a +36-1/401-1555-ös telefonszámon, jelentkezni a hvi@bp16.hu e-mail-címen lehet.

 A XVI kerületet is magába foglaló 13. számú választókörzet képviselője Szatmáry Kristóf, a Fidesz-KDNP színeiben, jelenleg ő a Budapesti Útépítési Program miniszteri biztosa. A kormánypárt színeiben újra indul a mandátumért.
A körzetben az ellenzéki előválasztás győztese Vajda Zoltán lett, aki jelenleg önkormányzati képviselő. Információink szerint a körzetben jelöltet kíván még indítani a Mi Hazánk mozgalom, valamint a Kétfarkú Kutya párt is. A közvélemény-kutatások szerint mindkét párt várhatóan eléri a parlamentbe jutáshoz szüksége 5 százalékos küszöböt.

kepfile

Kiss Marianna igazgató és Szatmáry Kristóf bejáráson
az épülő Jókai úti szakrendelőben

 Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselőként nagyon sokat tett a Kertváros fejődéséért. Kovács Péter polgármesterrel rutinosan működtek együtt annak érdekében, hogy a különféle fejlesztések zavartalanul megtörténhessenek. A Facebook-on működik egy úgynevezett Szatmáry számláló, ami azt mutatja, hogy a képviselő hatásos lobbi-tevékenységének eredményeként mennyi állami pénzt sikerült eddig megszerezni, a polgármester pedig nagy tapasztalatával azt biztosította, hogy ezek a fejlesztések gördülékenyen meg is valósuljanak.
   A lista önmagáért beszél, talán a Szent-Györgyi iskola építését lehetne kiemelni, vagy a Reformátorok terét, ami a kilátóval együtt szinte zarándokhellyé vált. Nagy feladat volt a Jókai úti szakrendelő bővítése, amit statikai okok miatt újra kellett tervezni, s végül sikerült megvalósítani a régi épület felújítását is. A Budapesti útfejlesztési program pedig rengeteg kerületi út építését valósította meg.

kepfile

   Vajda Zoltán viszont nehéz ellenfél, mint az már 2018-ban is látszott. Akkori kampányában elsősorban ellenfele mind teljesebb lejáratására játszott, és ez kis híján sikerült is neki. Várhatóan most sem lesz másként. Vajdának viszont peche is van, mivel előkerült egy 2015-ös felvétel egy nyugdíj-konferenciáról, ahol a nyugdíjrendszerről azt találta mondani, hogy az a baj vele, hogy kevés a bevándorló. Ezt alaposan felkapták a jobboldali lapok, s bár pert helyezett kilátásba, a bevándorlás-párti jelzőt ez nem mossa le róla. Az sem válik hasznára, ha kiderül, hogy a Bajnai-Gyurcsány időszakban magas állami beosztásokban dolgozott, így akár felelőssé is tehető például a devizahitelesek számos problémájáért.

kepfile

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt és Vajda Zoltán a Rákosi úton tart sajtótájékoztatót Szatmáry Kristóf képviselői irodája előtt 2022. január 9-én

  Vajda nagyon megosztó személyiség, miként Márki-Zay is, aki gyakran tücsköt-bogarat összebeszél, amit nem győz utóbb letagadni. Ez jól lemérhető volt a legutóbbi sajtótájékoztatójuk kommentjeiből, ahol kaptak hideget-meleget. Nagyon nehéz ebben a hangulatban megjósolni a választások eredményét – de hát úgyis meglátjuk. (F) 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2023. február 08.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez