Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.29. vasárnap
Adél
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26379998
   « Vissza

Maximalizáljuk a relaxációt!

 « Cikkek és hírek 
2022. február 8.
 

A megfelelő alvás a kulcsa a nyugodt nappaloknak. 

Amikor az egészséges életmód kerül szóba, az egyik állandó szereplője a boldog élet kihagyhatatlan összetevőinek a megfelelő mennyiségű alvás. Ez bizony nem csak mellébeszélés, okoskodás, hanem  maga a valóság! Hogy miért? Ahhoz, hogy mentálisan és fizikálisan is képesek legyünk venni az akadályokat, a szervezetünknek szüksége van a feltöltődésre. Ennek helyszíne alapvetően nem a wellness hotel, vagy az utunkba kerülő kanapé, hanem a hálószoba. A rengeteg stressz, a feladatok hada, a végtelen sok munka természetesen nem számolódnak fel egy szépen berendezett hálószobától, de jobb érzés lesz oda betérni, és talán a pihenés is kielégítőbb lesz.

Az ágyak tehetnek tehát mindenről! Ez nem igaz, de az igen, hogy sokat tehetnek a nyugalmunkért, ezért nagyon fontos, hogy jól válasszuk meg őket. Masszív, stabil, hosszú távon kiszolgáló társat érdemes választani, ami készülhet fából, vasból; lehet rusztikus vagy ledes világítással ellátott, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat benne; a matraca, pontosabban annak keménysége illeszkedjen az alvási szokásainkhoz.

kepfile

A jó hangulatért sokat tehetünk a megfelelő világítással. Érdemes az éjjeliszekrényre beszerezni egy lámpát, hogy lefekvés előtt már csak az adja a fényt. Legyen ez melegebb tónusú, hiszen ez megnyugtatóbb, segít az ellazulásban.

Hasonlóan segít kikapcsolódni, ha a hálószobában növényeket is tartunk, hiszen ezek mind mentálisan, mind esztétikailag hozzájárulnak a nyugalmunkhoz. A zöld szín egyébként is segíti a lecsillapodást, az egyensúly megtalálását, így akár rá is segíthetünk erre némileg, például a lakástextilek formájában. Egy vastag sötétítőfüggöny különösen szerencsés választás lehet, hiszen egyfelől biztosítja a nyugodt alvás alapfeltételeként a sötétet, másfelől pedig kiegyensúlyozottabbá tesz, csak a színe révén is.

Sokat segítenek a relaxációban az illatok is, bátran használjunk illóolajat, amit párologtathatunk, de akár vízzel keverve a levegőbe is fújhatjuk. Érdemes a levendula, vanília és a citromfű illatokat kombinálni, az eredmény önmagáért beszél majd.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez