Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28785445
   « Vissza

Kik indulnának a választáson?

 « Cikkek és hírek 
2022. február 15.
 

  A választás egyik legfontosabb része az úgynevezett jelöltállítás – olyan személy indítása, akikre hajlandóak szavazni az adott párttal szimpatizáló választópolgárok. A jelenlegi szabályok szerint az lehet jelölt a parlamenti választáson, akit legalább 500 választópolgár (a személyi adatait is megadva) aláírásával támogat. Egy személy több jelöltet s támogathat, de egy jelöltet csak egyszer.
  Február 12-én reggel 8-kor a XVI. kerületben is megnyílt a lehetőség az úgynevezett ajánló ívek átvételére. Elsőként Szatmáry Kristóf kaphatta meg az íveket, ő érkezett a legkorábban. Vajda Zoltán egy hölgyet bízott meg az ívek átvételével, aki gondosan megszámolta a lapokat, majd sietve távozott. Az ajánló ívek sorszámozottak, és vonalkóddal is el vannak látva – ha pedig valahol elvész egy, akkor a jelöltnek laponként ezer forintot kell érte fizetnie. 2-300 ívnél ez nem is olyan kis összeg.
   A Civil-16 egyesület vezetője, Schaffer Viktor volt a következő, aki átvehette az íveket: ő független jelöltként indul, markáns programmal. Utána illusztris vendég érkezett: Szanyi Tibor, az ISZOMM (Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom) alapítója és vezetője, aki a mostani választáson a Munkáspárttal szövetségben indul, és valami csoda folytán itt lett egyéni jelölt.

kepfile

Szanyi kapitány sajátkezűleg számolta le a 150 ajánlóívet, a háttérben Schaffer Viktor számol

   Megérkezett a Kétfarkú Kutyapárt jelöltje is Bojti Bence személyében, aki – mint kiderült – kerületi lakos, csak nem ebben a kerületben. Kérdésünkre elmondta, hogy győzelme esetén a választói szabadon választhatnak az örök élet és az ingyen sör között, s szándéka szerint a kerültben is létesül olyan űrállomás, mint ami Szegeden van, még ha nem is Szögedi Mönyétsereg fogja létrehozni.

kepfile

Bojti Bence, a Kétfarkú Kutyapárt jelöltje számol 150-ig, háttérben Dr. Stelli-Kis Sándor, a Gattyán-féle Megoldás Mozgalom képviseletében teszi ugyanezt, a számolást Dr. Csomor Ervin jegyző felügyeli

   A Gattyán György által létrehozott Megoldás Mozgalom jelöltjeként vette át az íveket Dr. Stelli-Kis Sándor, majd ő is számolásba feledkezett. Mint elmondta, ő XIII. kerületi lakos – ha a nevére rákeresünk az interneten, akkor kiderül, hogy egy gazdasági joggal foglalkozó menő ügyvédi iroda vezetője. A kampány is jól fog menni, Gattyánnál azért pénzben nem lesz hiány, azt pedig az ókortól tudjuk, hogy a pénznek nincs szaga! (Ha lenne, milyen szaga lenne Gattyán pénzének...?)
   Nagyné Hollósi Éva a Mi Hazánk színeiben vág neki a választásoknak, Metes György szállította neki az íveket, aki civilben ügyes halkereskedő a sashalmi piacon. Zsidró László független jelöltként vág neki a választásoknak, eredetileg pártot szeretett volna alapítani, de a Törvényszék adós maradt a bejegyzéssel, s így próbál meg mandátumhoz jutni.
   A Normális Élet Pártja (NÉP) színeiben Nagy Gábor vette át az ajánló íveket. A párt arca Gődény György. A Le az Adók 75%-ával párt nevében Gábori László Balázs kezdi gyűjteni az ajánlásokat a 13. sz. egyéni választókerületben. Jelezte indulási szándékát további egy kamupárt is, de jelöltjük szombat délig nem vette át az íveket.
   Az ajánlásokkal csalni nem bonyolult dolog: be kell másolni a négy évvel ezelőtti adatokat, vagy lefotózni titkon egy menő párt ajánlóívét, adatokat bemásolni, aláírni, kész. Az ajánlások ellenőrzése során az aláírások hitelességét nem ellenőrzik, és ha egy halott keveredik az ívre, annál is csak azt jelzi a rendszer, hogy érvénytelen.
   Vajda Zoltán négy évvel ezelőtti indulásából azért lett rendőrségi eljárás, mert valaki kiszúrta, hogy ott van az ívén ajánlóként, hamisított aláírással. Más hamisító 2 év börtönt kapott ugyanezért, Vajda kimászott a bajból azzal, hogy nem tudja, kik gyűjtöttek. Most már (emiatt) minden ívre fel kell írni a gyűjtő személyi számát is! (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez