Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663735
   « Vissza

Európa egyik legnagyobb tehetsége

 « Cikkek és hírek 
2022. február 15.
 

kepfile

Vancsa Miklós, Szép Ernő (Vancsa Zalán egykori nevelőedzője) és Zalán, az ifjú sporttehetség a mátyásföldi MLTC pályán – itt egykor kezdett focizni

   Egy hideg januári hétköznap délelőttjén ismerős arc bukkant fel az MLTC-pályán. Aznap Vancsa Zalán, az egyik legtehetségesebb magyar fiatal labdarúgó édesapjával, Vancsa Miklóssal, a Debrecen, az MTK, a Csepel és a Videoton egykori játékosával végzett egyéni edzést az Erzsébet-ligetben.
   – Zalán klubunk játékosa volt, három éves korában nálunk kezdett focizni, és azóta is figyelemmel kísérjük a pályafutását – mondta Szép Ernő, az MLTC U19-es csapatának az edzője. – Nagyon büszkék vagyunk a sikereire, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ő sem felejtkezett el arról, honnan indult.
    De hogy mi is az a leginkább arra, hogy Zalán volt az első játékosuk, aki bemutatkozhatott az NB I-ben.
    – Zalán jelenleg az MTK játékosa, fiatal kora ellenére már profi szerződéssel rendelkezik – mesélte Vancsa Miklós. – Amikor az első NB I-es meccsén pályára lépett, akkor 2004-es születésűként ő volt a legfiatalabb játékos az első osztályban. Azóta már egy Fradi-nevelésű fiatal túlszárnyalta őt, de mai napig a legfiatalabbak közé tartozik.
    Zalán ráadásul az első NB I-es meccsén ősszel az Újpest ellen mindjárt győztes gólt is szerzett, így hamar felhívta magára a szurkolók figyelmét.
    – Eddig 13 NB I-es meccsem van, de játszottam az MTK-val az ifjúsági Bajnokok Ligában is, ahol négy meccsen öt gólt rúgtam (négyet a Sparta Praha-nak), és két gólpasszt adtam. A legjobb meccsem pedig a tavaly tavaszi szerbek elleni U17-es válogatott mérkőzés volt, ahol a 4-3-as győzelemből két góllal és egy gólpasszal vettem ki a részemet – mondta Zalán, akiből úgy kellett kihúzni ezeket a nem mindennapi eredményeket. Ő ugyanis csak focizni szeret, a dicsekvés már nem a „műfaja”.
  Vancsa Zalán közel három évig volt az MLTC játékosa, s mivel már az első labdaérintését követően kitűnt tehetségével, várható volt, hogy rövid lesz a kertvárosi pályafutása. El is vitte őt a Vasas. Ahonnan aztán pár éves ferencvárosi kitérőt követően az MTK akadémiájára került. Fejlődésének és tehetségének híre azonban – hála az ifi BL-nek meg a válogatott szerepléseknek – az európai nagycsapatokhoz is eljutott. Többek között a Manchester City-nél is felfigyeltek rá. Olyannyira, hogy Zalánnak hamarosan költöznie kell.
  – A City-vel előrehaladott tárgyalásokat folytatunk – mondta Vancsa Miklós. – Komoly szándékuk Zalán szerződtetése. Természetesen elsőre nem a BL-esélyes nagycsapatba menne, hanem az egyik fiókegyüttesükhöz, a belga másodosztályban szereplő Lommelhez, ám a hosszútávú cél az lenne, hogy minél előbb Manchester City-szintű játékost faragjanak belőle.

kepfile

 
   Állítólag Milan Holub, a Manchester City vezető játékosmegfigyelője 18 hónapon át követte Zalán teljesítményét, és találkozásukkor azt mondta Vancsa Miklósnak: „Uram! A fia Európa egyik legnagyobb tehetsége!”
   Zalán története azért is különleges, mert bizonyítja, tehetséggel, szorgalommal (és némi szerencsével) még egy oly piciny egyesületből, mint az MLTC is nagyon messzire lehet jutni.
                                                                                                                                                        Riersch Tamás

   Lapzártánk után érkezett a hír, hogy még az átigazolási piac lezárulta előtt megegyezett a City az MTK-val. Eszerint Zalán játékjogát megvásárolták, ám tavasszal még kölcsönben Magyarországon marad, és majd nyáron eldől, hogy a következő szezont már melyik City Group-hoz tartozó együttesnél folytatja. Ez lehet a francia élvonalbeli Troyes, a spanyol másodosztályban szereplő Girona és a már említett belga másodosztályú Lommel SK is.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez