Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654271
   « Vissza

Ismét volt Ikarus Nap

 « Cikkek és hírek 
2022. szeptember 15.
 

kepfile

Szeptember 10-én éppen 16. alkalommal rendezték meg az Ikarus Napot a szépen felújított Ikarus Művelődési Házban és környékén. Az eseményre nagyon sokan ellátogattak, és tucatnyi, utasokkal teli nosztalgia busz vitte el az érdeklődőket az Örs vezér terére, majd visszatérve a gyár udvarán dudaszóval köszöntötték a 127 éves múltra visszatekintő Ikarust.

  Az Ikarus napok sorában első alkalommal nem szabadtéren került sor az ünnepélyes megnyitóra, ahol köszöntötték a megjelenteket és az eseményt. Az ipari park vezérigazgatója kiemelte, hogy számukra azért fontos az Ikarus gyár, mert ha az nem lett volna, akkor ma ők sem lehetnének itt.

kepfile

Kordás László parlamenti képviselő, az Ikarus gyár egykori hegesztője, Adamis Gábor, az Ikarus gyár volt vezérigazgató-helyettese, Szabó Zsóka szervező, Kovács Péter polgármester és Zahn Xiao Rong, az Ikarus Ipari Park vezérigazgatója az ünnepélyes megnyitón

  Kordás László idén lett listás parlamenti képviselő, első munkahelye az Ikarus gyár volt, majd később a Nabi-ban is dolgozott (nem mellékesen kerületi lakos). Itt volt ipari tanuló, majd a Busz 1-en gyártották az autóbuszokat a világ minden tájára. Jó szívvel emlékezik vissza azokra az időkre, hiszen nagyon büszkék voltak mindannyian, hogy az autóbuszgyártás élvonalában dolgozhattak. Olyan kiváló kollegiális kapcsolatok épültek akkor, hogy mind a mai napig összejárnak az egykori munkatársakkal.

  Ez a gyár biztonságot, megélhetést és összetartó közösséget adott mindannyiuknak. Nagy szerepe volt mindebben a szakszervezetnek – jegyezte meg az egykori szakszervezeti tisztségviselő –, hiszen az kirándulásokat, nyaralásokat, sporteseményeket szervezett a dolgozóknak, és ez fontos szerepet játszott a mindmostanáig fennmaradó baráti kapcsolatok kialakulásában. Hasonló közösségszervező tevékenységet szeretne most is támogatni a Kertvárosban.
 Az ünnepélyes megnyitó befejeztével már ragyogó napsütés fogadta odakint a népes közönséget, akik gyönyörködtek a csillogóan szép nosztalgiabuszokban, miközben élőzenével szórakoztatták őket az Ikarus egykori dolgozói. Volt gulyás parti, könyvbemutató, filmvetítés a gyár életéről, voltak gyermekprogramok, nagy sikerű tombola, árverés, veteránbusz szépségverseny, és sok minden más, mint általában az Ikarus Napon. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez